Loes, Luca & Liz, recensie

Recensie Loes, Luca & Liz, deel twee van de serie Liefde in Milaan, geschreven door Saskia Oudhoorn, feelgood roman

Na het lezen van Toeval bestaat niet was het tijd voor het tweede deel van de driedelige serie Liefde in Milaan: Loes, Luca & Liz. De boeken werden geschreven door Saskia M.N. Oudshoorn, winnaar van de #KoboTalent wedstrijd. Is deel twee net zo’n succes als deel één?

Ben je op zoek naar een luchtig boek, een feelgoodroman, om tijdens je vakantie weg te dromen? Dan kan ik je deze serie van harte aanbevelen. Ken je deel één nog niet? Ga dan eerst even naar de recensie van Toeval bestaat niet.

 

Loes, Luca & Liz

Recensie Loes, Luca & Liz, deel twee van de serie Liefde in Milaan, geschreven door Saskia Oudhoorn, feelgood roman

In deel één van de serie Liefde in Milaan maakten we kennis met Anneloes die met frisse tegenzin op een door haar vriendinnen georganiseerde blind date gaat met de veel te knappe Gianluca. Ook hij is door zijn vrienden naar deze date gestuurd. In het tweede deel Loes, Luca & Liz volgen we het koppel verder.

Het leven lijkt niet mooier te kunnen worden als Anneloes naast Gianluca wakker wordt in een hotel in Milaan. Wát een contrast met haar ex Emiel, die zo hoffelijk was als een pedaalemmer. Hem kan ze missen als kiespijn. Maar degene die Gianluca moet missen, is wel voelbaar aanwezig: zijn vrouw Elizabeth, die veel te jong is overleden. In dit tweede deel van de serie Liefde in Milaan verdiept de relatie van Anneloes en Gianluca zich. Daarmee gaat ook zijn verleden met Liz een grotere rol spelen.

Anneloes voelt zich verscheurd: ze is gek op deze man, maar ze kan zijn overleden echtgenote niet vervangen. Dat is ook nooit haar bedoeling…

 

Conclusie

Net als het eerste deel is ook Loes, Luca & Liz een makkelijk leesbaar boek. In combinatie met de verhaallijn is het een heerlijk boek om lekker ontspannen te kunnen lezen. Ik denk dat het verhaal zo herkenbaar is dat de meesten zich ook wel kunnen identificeren met Anneloes.

Door het lezen van het boek kun je meer zicht krijgen op wat het betekent om verliefd te zijn op een weduwnaar. In tegenstelling tot ex-geliefden is deze liefde natuurlijk nooit gestorven. Hoe kun je daar nou mee omgaan?

Om toch een minpunt te noemen: er staan meerdere schrijffouten in het boek, wat ik erg vervelend vind. Voor mij is het eigenlijk ook een absolute no go. Geef je een boek uit, dan lijkt het mij één van de belangrijkste aspecten wel dat het (nagenoeg) foutloos geschreven is.

Meer informatie over het boek vind je hier.

Een reactie op “Loes, Luca & Liz, recensie

  1. Pingback: Casa dell'amore, recensie - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *