Maar eerst ving ik een monster: Prentenboek van het Jaar 2022

Maar eerst ving ik een monster, prentenboek van het jaar 2022, geschreven door Tjibbe Veldkamp

In maart werd bekend gemaakt welk boek Prentenboek van het Jaar 2022 zou worden. Het werd het prentenboek Maar eerst ving ik een monster, geschreven door Tjibbe Veldkamp.

Het Prentenboek van het Jaar staat ieder jaar centraal tijdens de Nationale Voorleesdagen. In 2022 zal dit evenement plaatsvinden van 26 januari t/m 5 februari en zal volgens traditie worden afgetrapt met het Nationale Voorleesontbijt. Bekende en niet-bekende Nederlanders lezen dan voor in de kinderopvang, op scholen en in bibliotheken en boekhandels.

 

Maar eerst ving ik een monster

 

Maar eerst ving ik een monster, prentenboek van het jaar 2022, geschreven door Tjibbe Veldkamp

Iedere ouder herkent het wel. Snel even instoppen, oké dan nog even een verhaaltje, maar kort… en dan begint het. Maar eerst ving ik een monster is niet alleen om voor te lezen. Ook als samenleesboek is het een feest: het samenspel tussen de gehaaste volwassene en het kind dat hem of haar uitlokt nog verder te vertellen, zal veel vrolijkheid opleveren.

Met het prentenboek Maar eerst ving ik een monster schreef Tjibbe Veldkamp een verhaal dat nooit uit is. Een ode aan de fantasie en de betoverende kracht van verhalen. Kortom: het ideale boek voor ieder kind dat nooit genoeg voorgelezen kan worden.

Meer informatie.

 

Over Tjibbe Veldkamp

Tjibbe Veldkamp (1962) schrijft prentenboeken, verhalen voor jonge kinderen en jeugdromans. Hij is zeer succesvol met zijn prentenboeken over Agent en Boef en won al drie Zilveren Griffels. Samen met Kees de Boer maakte hij Bert en Bart redden de wereld, het Kinderboekenweekgeschenk van 2011. Bij Van Goor verschenen de prentenboeken Tim op de tegels (met illustraties van Kees de Boer) en De coole cowboy (met illustraties van Wouter Tulp). Tjibbe Veldkamp woont in Groningen en heeft twee kinderen.

 

Prentenboek Top 10 2022

Samen met nog negen andere prentenboeken vormt Maar eerst ving ik een monster de Prentenboek Top 10 van 2022. Meer hierover lees je binnenkort op Leesboekenenmeer.nl.

Meer informatie over Maar eerst ving ik een monster? Kijk dan hier.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *