Maximiliaan Modderman geeft een feestje, in de bblthk

Maximiliaan Modderman geeft een feestje; Prentenboek van het jaar 2023; Prentenboeken top 10 2023

Het is 25 januari, dat betekent dat de start van de Nationale Voorleesdagen 2023 van start gegaan zijn! In het kader van dit boekenfeest waren we afgelopen maandag met de peutergroep van mijn dochter te gast bij de bblthk in Wageningen, waar we werden voorgelezen uit Maximiliaan Modderman geeft een feestje. En een feestje was het!

De Nationale Voorleesdagen 2023

Tijdens de Nationale Voorleesdagen 2023 staan de Prentenboeken top 10 2023 centraal. Het is het grootste boekenfeest voor kinderen van 0-6 jaar. En natuurlijk is voorlezen hartstikke leuk en draagt het bovendien bij aan leesbevordering.

Geheel volgens de traditie beginnen de Nationale Voorleesdagen met het Nationaal Voorleesontbijt. Bekende en minder bekende Nederlanders lezen dan op scholen, kinderdagverblijven en in bibliotheken voor uit het Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje.

Prentenboek van het jaar 2023: Maximiliaan Modderman geeft een feestje

De peutergroep van onze dochter was uitgenodigd in de bibliotheek in onze woonplaats. We werden voorgelezen uit Maximiliaan Modderman geeft een feestje en, eerlijk is eerlijk, ze maakten er echt een feestje van! Hieronder een sfeerimpressie.

Maximiliaan modderman geeft een feestje

Maximiliaan Modderman en zijn vriendjes, taart en het bad. Want Maximiliaan geeft niet zomaar een feestje, nee, hij geeft een vies feestje!

Maximiliaan modderman geeft een feestje

Maxiliaan Modderman himself.

Maximiliaan modderman geeft een feestje

Na geluisterd te hebben naar het liedje werd het boek voorgelezen.

Maximiliaan modderman geeft een feestje

Naderhand maakten we er zelf een groot feest van. We dansten met z’n allen en er was nog een heuse plafonddisco!

Maximiliaan modderman geeft een feestje

En zo’n gezellige ochtend maakt natuurlijk hongerig! Ter afsluiting was er daarom nog een krentenbolletje voor de kleintjes en na deze geslaagde activiteit gingen we wandelend weer terug naar school.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.