Maximiliaan Modderman geeft een feestje, recensie

Prentenboek van het Jaar 2023: Maximiliaan Modderman

Maximiliaan Modderman geeft een feestje is Prentenboek van het Jaar 2023. Het prentenboek zal tijdens De Nationale Voorleesdagen, van 25 januari 2023 t/m 4 februari 2023, centraal staan. In dit blog vertel ik je er graag meer over.

De Nationale Voorleesdagen 2023

Ook in 2023 werd er voor De Nationale Voorleesdagen weer een top 10 prentenboeken geselecteerd. Eén van deze geselecteerde top 10 prentenboeken mag zich een jaar lang Prentenboek van het Jaar noemen en zal centraal staan tijdens Het Nationale Voorleesontbijt, waar De Nationale Voorleesdagen traditioneel mee wordt afgetrapt. Bekende en minder bekende Nederlanders lezen tijdens dit moment voor op kinderopvang, school, bibliotheken en boekhandels.

Het doel van De Nationale Voorleesdagen is dan ook het stimuleren van voorlezen aan kinderen van 0-6 jaar. Voorlezen heeft namelijk veel voordelen voor kinderen! Zo hebben kinderen die regelmatig voor worden gelezen vaak een grotere woordenschat vergroot, kunnen ze vaak beter spellen en begrijpen ze beter waar een tekst over gaat.  

Maximiliaan Modderman geeft een feestje – Prentenboek van het Jaar 2023

Uit de Prentenboek top 10 2023 werd Maximiliaan Modderman geeft een feestje is uitverkozen tot Prentenboek van het Jaar 2023. Dat betekent dat het prentenboek dus centraal staat tijdens de aftrap van De Nationale Voorleesdagen, en voorgelezen zal worden tijdens het Nationale Voorleesontbijt. Maximiliaan Modderman geeft een feestje werd geschreven door Zilveren Griffel winnaar Joukje Akveld en voorzien van illustraties door Gouden Penseel winnaar Jan Jutte.

Als Maximiliaan Modderman alleen thuis is besluit hij een feest te organiseren voor al zijn speelgoedbeesten. En bij een feestje hoort natuurlijk taart! Het wordt een wild feestje. En een vies feestje. Iedereen moet snel in bad! Want wat zullen mama en papa zeggen als ze thuiskomen en zo’n grote puinhoop aantreffen?

Conclusie

De prentenboeken van het jaar vinden onze kinderen altijd erg leuk. Vooral onze dochter wordt altijd helemaal blij van het minifiguurtje, dat maakt het boek extra levendig. Bovendien zijn onze kinderen ook grote smeerpoetsen en eindigt een dag buiten spelen standaard met varkentjes die nodig in bad moeten! Maar die naam Maximiliaan Modderman hè, onze dochter kan hem maar niet onthouden!

Mijn beoordeling Maximiliaan Modderman geeft een feestje:

Specificaties:

Auteur: Joukje Akveld | Illustrator: Jan Jutte | Uitgeverij: Lannoo | 9789401467537 | 28 blz. | Maart 2021

Maximiliaan Modderman geeft een feestje is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.