Midwinter, recensie

Midwinter, recensie; Thriller geschreven door Suzanne Vermeer.

Midwinter, recensie. Deze thriller werd geschreven door Suzanne Vermeer. Een groep vrienden maakt de skitocht van hun leven. Maar ze zijn totaal niet voorbereid op wat hun te wachten staat.

Midwinter

Midwinter, recensie; Thriller geschreven door Suzanne Vermeer.

Alice de Vreede is gek op skiën. Ze kan het ook heel goed, maar door een blessure viel een mooie toekomst als topsporter helaas in duigen. Toen ze 21 jaar was ging ze voor het laatst op wintersportvakantie. Wat begon als een heerlijke vakantie, liep uit op een drama. Tijdens een skitocht verongelukt haar vriend en het was allemaal haar schuld.

Na de begrafenis slaat Alice letterlijk op de vlucht. Ze verhuist meerdere malen om uiteindelijk toch weer in Utrecht terug te keren. Het is acht jaar later wanneer Alice tijdens haar dienst één van haar vriendinnen treft. Ze wordt uitgenodigd om met haar vriendengroep van weleer de beroemde Grand Tour de Trois Vallées te skiën.

Hoewel Alice er in eerste instantie niks van wil weten besluit ze op aanraden van haar nieuwe psycholoog toch mee te gaan. In eerste instantie lijkt de trip een succes te worden, maar wanneer het weer slechter wordt, lopen de onderlinge spanningen op en wordt de groep geconfronteerd met hun ergste nachtmerrie. Om het er levend vanaf te brengen, moet Alice de demonen uit haar verleden zien te bedwingen…

Conclusie

Midwinter is een bijzonder verhaal. Het zal je maar gebeuren dat je tijdens een skivakantie je vriend verliest. De vluchtreactie van Alice vind ik dan ook mooi omschreven. Maar zoals met alles in het leven moet je op een gegeven moment toch ook de minder leuke dingen van het leven onder ogen komen. Of dat dan is door met je vroegere vriendengroep op een nieuwe skivakantie te gaan? Dat weet ik niet, al snap ik wel waarom Alice besluit om toch mee te gaan.

Acht jaar, aan de ene kant vliegt het voorbij, aan de andere kant is het ook een hele lange tijd waarin er veel gebeurt. Mensen veranderen. Je verandert zelf. De dynamiek van de groep wordt op een interessante manier beschreven. Je voelt het onderliggend sudderen.

Toch krijgt Midwinter van mij vier sterren, er zat voor mij te weinig spanning in en ik had er meer van verwacht. Ben je op zoek naar een niet te zware thriller en hou je van heerlijke winterverhalen? Dan is het zeker wel een aanrader.

Mijn beoordeling Midwinter

Specificaties:

Auteur: Suzanne Vermeer | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | 9789400514430 | 320 blz. | Februari 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteur

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.