Mo en Tijger lossen het op (AVI E3-AVI E5), recensie

Recensie Mo en Tijger lossen het op, Elisabeth Mollema

Heb je een probleem? Geen paniek! Mo en Tijger de tijgerteckel lossen het graag voor je op. Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger vormen ze een supergoed team. Geschreven door Elisabeth Mollema.

AVI E3-AVI E5

In de blog Boeken gelezen in februari kon je lezen dat we het boek Mo en Tijger lossen het op hebben gelezen. Dit zelfleesboek bevat vijf verhalen met ieder een ander AVI-niveau. Door het zelfstandig lezen van dit boek groeit je kind van AVI-niveau E3 naar AVI-niveau E5. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook even het blog over AVI-niveaus.

 

Mo en Tijger lossen het op

Mo en Tijger lossen het op - recensie; Geschreven door Elisabeth Mollema

Mo en Tijger lossen het op is het eerste deel van drie delen over Mo en Tijger. In Mo en Tijger lossen het op volgen we in vijf verhalen, groeiend van AVI-niveau E3 tot AVI-niveau E5, Mo en Tijger. Samen gaan ze op zoek naar de poes van vriendinnetje Pien, Kuif. Waar zou ze toch gebleven zijn? Gelukkig heeft Tijger een hele goede speurneus!

 

Kuif is zoek – AVI E3

Kuif, de poes van Pien, is weggelopen, maar waarheen? Gelukkig weet Mo wel raad! Tijger is immers een uitstekende speurhond en die zal Kuif heus wel terugvinden. Via de slager komen ze uiteindelijk bij een wit huis. Zou Kuif dan hier zijn? En waarom kon ze trouwens niet naar huis komen?

 

Kamperen – AVI M4

Leuk, Mo en Tijger mogen bij oma logeren. En oma heeft een grote verrassing voor ze: ze gaan kamperen! Eenmaal op de kampeerplek aangekomen doet Tijger erg vreemd. Eerst komt hij terug met een sandaal, dan met een sok en ook nog met een pop. Vreemd zeg! Van wie zijn die spullen toch?

 

Dief in de moestuin – AVI E4

De klas van Mo heeft een moestuin. Er wordt een wedstrijd georganiseerd en ze maken een goede kans om te winnen. Maar dan blijkt er een dief te zijn die een deel van de oogst steelt! Tijdens de vakantie ontdekken Mo en Tijger wie waarschijnlijk de dader is. Zouden ze de wedstrijd nog kunnen winnen?

 

Het eiland – AVI M5

Vandaag komt Saar bij Mo spelen. Mo’s moeder zegt dat ze maar lekker buiten moeten gaan spelen. Eenmaal buiten heeft Mo een idee, ze gaan op onderzoek uit op het eiland. Er staat een hut en misschien ligt er wel een schat begraven? Ze lenen een bootje, maar de peddels zijn nergens te bekennen, dus moeten ze met hun handen peddelen. Maar dan wil de eigenaar zijn boot graag terug… Het is een enorm avontuur!

 

Chanel – AVI E5

Tante Pos is gek op dieren. Ze heeft al veel verschillende huisdieren gehad, maar nu heeft ze wel iets heel bijzonders: een varken, genaamd Chanel. Tijger moet even aan haar wennen, maar al snel zijn ze goede vriendjes. Na het spelen brengen ze een bezoekje aan de slager. Ineens horen ze een harde gil van tante Pos. Chanel is verdwenen! Dit is natuurlijk een mooie klus voor Mo en Tijger.

 

Conclusie over Mo en Tijger lossen het op

Mijn kinderen zijn nog te jong om het boekje zelf te lezen, daarom las ik het voor. Ik kon het verschil in AVI-niveaus goed merken. Van relatief makkelijke en korte zinnen in het begin, werden ze gaandeweg iets moeilijker en langer. De verhaaltjes zijn erg leuk en spreken de kinderen erg aan. Ze zitten boordevol leuke avonturen en ook een beetje kattenkwaad en ondeugendheid. Naast dit eerste deel zijn er ook nog Mo en Tijger gaan op reis en Mo en Tijger vieren feest.

Mijn eindbeoordeling over Mo en Tijger lossen het op:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.

 

Lees ook

Meer AVI-niveau groep 3

 

Meer AVI-niveau groep 4

 

Meer AVI-niveau groep 5

 

Meer AVI-niveau groep 6

 

Meer AVI-niveau groep 7

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.