Mo en Tijger lossen het op, recensie (AVI E3-AVI E5)

Recensie Mo en Tijger lossen het op, Elisabeth Mollema

Door het lezen van zelfleesboek Mo en Tijger lossen het op lezen kinderen een boek dat begint met leesniveau AVI E3 en eindigt met leesniveau AVI E5. Heb je een probleem? Geen paniek! Mo en Tijger de tijgerteckel lossen het graag voor je op. Met de scherpe blik van Mo en de speurdersneus van Tijger vormen ze een supergoed team. Geschreven door Elisabeth Mollema.

Leesniveau AVI E3 – AVI E5

In het blog Boeken gelezen in februari vertelde ik al dat we het boek Mo en Tijger lossen het op lazen. Dit zelfleesboek bevat vijf verhalen met ieder een ander AVI-niveau. Door het zelfstandig lezen van dit boek groeit je kind van leesniveau AVI E3 naar AVI E5. Wil je meer weten over de verschillende leesniveaus? Lees dan ook even het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?.  

Mo en Tijger lossen het op

Mo en Tijger lossen het op is het eerste deel van de boekenserie over Mo en Tijger. In Mo en Tijger lossen het op volgen we in vijf verhalen, groeiend van AVI-niveau E3 tot AVI-niveau E5, Mo en Tijger.

Kuif is zoek – AVI E3

Kuif, de poes van Pien, is weggelopen, maar waarheen? Gelukkig weet Mo wel raad! Tijger is immers een uitstekende speurhond en die zal Kuif heus wel terugvinden. Via de slager komen ze uiteindelijk bij een wit huis. Zou Kuif dan hier zijn? En waarom kon ze trouwens niet naar huis komen?  

Kamperen – AVI M4

Leuk, Mo en Tijger mogen bij oma logeren. En oma heeft een grote verrassing voor ze: ze gaan kamperen! Eenmaal op de kampeerplek aangekomen doet Tijger erg vreemd. Eerst komt hij terug met een sandaal, dan met een sok en ook nog met een pop. Vreemd zeg! Van wie zijn die spullen toch?  

Dief in de moestuin – AVI E4

De klas van Mo heeft een moestuin. Er wordt een wedstrijd georganiseerd en ze maken een goede kans om te winnen. Maar dan blijkt er een dief te zijn die een deel van de oogst steelt! Tijdens de vakantie ontdekken Mo en Tijger wie waarschijnlijk de dader is. Zouden ze de wedstrijd nog kunnen winnen?  

Het eiland – AVI M5

Vandaag komt Saar bij Mo spelen. Mo’s moeder zegt dat ze maar lekker buiten moeten gaan spelen. Eenmaal buiten heeft Mo een idee, ze gaan op onderzoek uit op het eiland. Er staat een hut en misschien ligt er wel een schat begraven? Ze lenen een bootje, maar de peddels zijn nergens te bekennen, dus moeten ze met hun handen peddelen. Maar dan wil de eigenaar zijn boot graag terug… Het is een enorm avontuur!  

Chanel – AVI E5

Tante Pos is gek op dieren. Ze heeft al veel verschillende huisdieren gehad, maar nu heeft ze wel iets heel bijzonders: een varken, genaamd Chanel. Tijger moet even aan haar wennen, maar al snel zijn ze goede vriendjes. Na het spelen brengen ze een bezoekje aan de slager. Ineens horen ze een harde gil van tante Pos. Chanel is verdwenen! Dit is natuurlijk een mooie klus voor Mo en Tijger.  

Conclusie Mo en Tijger lossen het op

Mijn kinderen zijn nog te jong om het boekje zelf te lezen, daarom las ik het voor. Ik kon het verschil in AVI-niveaus goed merken. Van relatief makkelijke en korte zinnen in het begin, werden ze gaandeweg iets moeilijker en langer.

De vijf verschillende verhalen zijn erg leuk en spreken de kinderen erg aan. Ze zitten boordevol leuke avonturen en ook een beetje kattenkwaad en ondeugendheid.

Naast dit eerste deel zijn er ook nog Mo en Tijger gaan op reis, Mo en Tijger vieren feest en Mo en Tijger redden de dieren.

Mijn beoordeling Mo en Tijger lossen het op:

Specificaties:

Auteur: Elisabeth Mollema | Illustrator: Gertie Jaquet | Uitgeverij: Moon | 9789048843152 | Maart 2018

Mo en Tijger lossen het op is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Meer AVI boeken groep 3

Meer AVI boeken groep 4

Meer AVI boeken groep 5

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.