Mo en Tijger redden de dieren, recensie (AVI E3 – AVI E5)

Mo en Tijger redden de dieren, recensie; Boekenserie geschreven door Elisabeth Mollema, voorzien van illustraties door Gertie Jaquet; Zelfleesboeken AVI E3 - AVI E5

Mo en Tijger redden de dieren, recensie. In het vierde deel uit de Mo en Tijger-serie gaan Mo, Toos en Sem dieren redden. En natuurlijk mag Tijger helpen! Geschreven door Elisabeth Mollema en voorzien van illustraties door Gertie Jaquet.

Mo en Tijger-serie

Mo en Tijger redden de dieren is het vierde deel uit de Mo en Tijger-serie. Door het zelfstandig lezen van deze serie groeit je kind van leesniveau AVI E3 naar AVI E5. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook even het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?.  

Mo en Tijger redden de dieren

Mo en Tijger redden de dieren bevat vijf verschillende verhalen van leesniveau AVI E3 tot en met AVI E5. Mo, zijn nichtje Toos en broertje Sem gaan samen dieren redden. En Tijger doet natuurlijk ook mee! 

Een slak zonder huisje – E3

Het nichtje van Mo is op bezoek, wat zullen ze nu eens gaan doen? Al snel hebben ze een idee: dieren redden! Als de drie een slak zonder huisje vinden weten ze daar wel wat op en maken een prachtig huisje voor hem. Maar heeft de slak dat wel nodig?

Zeven zwarte poezen – AVI M4

Maar dan zien ze het buurmeisje die vertelt dat ze één van haar poezen kwijt is! Weer een dier dat gered moet worden en Mo weet zeker dat Tijger dat wel kan.

Eefje – AVI E4

Na het redden van twee dieren moet Mo toch echt even naar de buurman om zijn hond Eefje uit te laten. Als ze op weg zijn naar het hondenveldje vraagt de buurvrouw of ze haar hondjes ook even mee willen nemen. Ze lijken wel een heuse uitlaatdienst! Bij het hondenveldje rennen de honden lekker los, maar dan ontsnappen ze… Als dat maar goed komt!  

Het uilskuiken – AVI M5

Eenmaal terug in de tuin laat Mo de moestuin aan Toos zien. Maar dan horen ze ineens een vreemd geluid uit de verwilderde tuin van de buurman komen. Wat is dat toch? Mo besluit op onderzoek uit te gaan en vindt dan een uilskuiken. Waarschijnlijk is hij uit het nest gevallen… maar al snel hebben Mo en Toos een plan.

Hamlet, het speurvarken – AVI E5

De oma van Mo heeft een vriend, Jeroen, en die is boswachter van beroep en omdat het vakantie is mogen Mo, Sem en Toos een paar dagen bij hem logeren. Jeroen woont in het bos en soms redt hij ook dieren, waaronder ook hele bijzondere dieren zoals kangoeroes en stokstaartjes. En omdat zijn baasje even niet voor hem kan zorgen, heeft Jeroen ook het speurvarken Hamlet in huis. Wist je dat die uitgelaten moeten worden?

Conclusie

Aangezien ik de eerdere boekjes over Mo en Tijger voor heb gelezen, besloot ik dat ook met Mo en Tijger redden de dieren te doen. Het verschil in de AVI leesniveaus is zeker bij het voorlezen goed te merken. Van relatief makkelijke en korte zinnen in het begin, werden ze gaandeweg iets moeilijker en langer.

Onze kinderen zijn gek op dieren en de verhaaltjes spreken hen dan ook erg aan. Ook dit deel zit weer boordevol leuke avonturen en ook een beetje kattenkwaad en ondeugendheid.

Mijn beoordeling Mo en Tijger redden de dieren:

Specificaties:

Auteur: Elisabeth Mollema | Illustrator: Gertie Jaquet | Uitgeverij: Moon | 9789048861989 | 144 blz. | November 2021

Mo en Tijger redden de dieren is ook verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer AVI boeken groep 3

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.