Mo en Tijger vieren feest, recensie (AVI E3 – AVI E5)

Recensie Mo en Tijger vieren feest, Elisabeth Mollema

Mo en Tijger vieren feest, recensie. Mo en zijn nichtje Toos zijn iets heel leuks aan het doen: ze maken een lied! Dat lied gaan ze zingen op het feest van hun oma en de vader van Mo. Samen worden ze namelijk wel honderd jaar. Zal het hen lukken om het geheim te bewaren? Geschreven door Elisabeth Mollema.

Leesniveau AVI E3 – AVI E5

Na het succes van Mo en Tijger lossen het op en Mo en Tijger gaan op reis lazen we in april 2021 het boek Mo en Tijger vieren feest. Ook dit kinderboek bevat vijf verhalen met ieder een ander AVI leesniveau. Door het zelfstandig lezen van dit boek groeit je kind van leesniveua AVI E3 naar AVI E5. Wil je hier meer over weten? Lees dan ook even het blog AVI-niveau: wat is het en hoe wordt het gebruikt?.  

Mo en Tijger vieren feest

Recensie Mo en Tijger vieren feest, Elisabeth Mollema; Zelfleesboek voor kinderen met leesniveau AVI E3 - AVI E5

Mo en Tijger vieren feest bevat vijf verschillende verhalen van leesniveau AVI E3 tot en met AVI E5. Het boek gaat over de verjaardagen van papa en oma, het is namelijk dubbel feest. En dat moet groots gevierd worden!  

Dubbel feest – AVI E3

Binnenkort is het dubbel feest. Papa en oma zijn namelijk bijna jarig! En dat wordt ook nog eens groot feest, want samen worden ze 100 jaar! Daarom willen Mo en zijn nichtje Toos iets leuks bedenken, maar wat? Samen met Sem besluiten ze om een lied te maken. Maar dat moet wel geheim blijven. Zal dat lukken?  

Naar oma – AVI M4

Wanneer ze zitten te lunchen vraagt papa of ze daarna even naar oma willen gaan. Mo en Toos schrikken zich een ongeluk, hij zal het geheim toch niet door hebben? Maar nee, papa wil oma graag een mooi kado geven, maar hij weet niet wat ze wil hebben. Misschien kunnen de kinderen aan oma vragen wat ze graag zou willen krijgen?  

In de winkel – AVI E4

Als ze eenmaal weten wat oma en papa voor hun verjaardag willen hebben moeten ze iets van de lijst uitkiezen om te kopen. Dan gaan ze samen naar de winkel. Als ze de kado’s hebben gekozen hebben ze nog wat geld over. Ze besluiten om wat in het restaurant te gaan eten. Maar als ze klaar zijn schrikt Mo opeens. Hé, waar is Tijger nou? Hij zat net nog naast me!  

Henk en de Blitsers – AVI M5

Eindelijk is de dag van het verjaardagsfeest aangebroken. Papa klaagt dat hij het gevoel heeft dat iedereen geheimen voor hem heeft. Iedereen ontkent dit natuurlijk stellig! Gelukkig gaat papa vanmiddag met een vriend op pad, dan kunnen ze tenminste rustig de zaal versieren. Maar, wat is dat voor herrie?

Verrassing – AVI E5

Eindelijk is het zover en kan het feest echt beginnen. Eén voor één druppelen de gasten binnen en er is een hele grote taart gebracht, in een gigantisch grote doos. Ook de andere hapjes worden voorbereid, tante Tanja is er maar druk mee. Mo en Toos zijn inmiddels heel erg zenuwachtig geworden. Hun optreden komt steeds dichterbij. Maar waar blijven papa en oma nou toch? Die hadden er allang moeten zijn… En hé, waar is de taart gebleven? Als dat maar goed komt…  

Conclusie Mo en Tijger vieren feest

Mijn kinderen zijn nog te jong om het boekje zelf te lezen, daarom las ik het voor. Ik kon het verschil in de AVI leesniveaus goed merken. Van relatief makkelijke en korte zinnen in het begin, werden ze gaandeweg iets moeilijker en langer.

De verhaaltjes zijn erg leuk en spreken de kinderen erg aan. Ze zitten boordevol leuke avonturen en ook een beetje kattenkwaad en ondeugendheid.

Mijn beoordeling Mo en Tijger vieren feest:

Specificaties:

Auteur: Elisabeth Mollema | Illustrator: Gertie Jaquet | Uitgeverij: Moon | 9789048856282 | 167 blz. | Oktober 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

BookSpot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Meer AVI boeken groep 3

Meer AVI boeken groep 4

Meer AVI boeken groep 5

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.