Moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar

Moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar

Een moestuin is helemaal terug van weggeweest. Er is immers niets duurzamer dan zelf je groenten te verbouwen? Moestuinieren is ook geweldig voor kinderen. Als ze betrokken zijn bij het proces van kweken, oogsten en bereiden van groenten zijn ze ook eerder geneigd het te eten. Daarom schreef ik dit blog moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar.

Voor kinderen van iedere leeftijd is er wel een klusje te bedenken in de moestuin. Meedenken over welke groenten je gaat verbouwen bijvoorbeeld, maar ook onkruid wieden en planten voorzien van voldoende bemesting en water. In dit blog vind je daarom moestuin boeken voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar en moestuin boeken voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar.

 

Moestuin boeken voor kinderen vanaf ongeveer 3 jaar

Prentenboeken over de moestuin zijn geschikt voor de kleinste tuiniers onder ons. Praten over en het leren kennen van de verschillende groenten, kijken naar alle verschillende kleuren en natuurlijk moet er af en toe ook geproefd worden!

In de tuin

Moestuin prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar; In de tuin, Noëlle Smith

Van tomaten, courgettes en sla tot druiven en aardbeien: het blijft leuk om je eigen groente en fruit te kweken. In dit kleurrijke en inspirerende prentenboek is een moestuin door het jaar heen te volgen, van januari tot december. Welk seizoen het ook is, in de tuin valt altijd van alles te doen en te ontdekken! Dit prentenboek over de moestuin is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

Anna en haar groentetuintje

Moestuin prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar; Prentenboek Anna en haar groentetuintje

Anna maakt met papa een eigen moestuintje. Ze gaan er zelf wortelen en sla kweken. Anna is dol op groenten en vindt het heerlijk om te helpen. Onkruid wieden, harken, zaaien, water geven. En dan geduldig wachten tot de groenten groeien. Want Anna weet het wel zeker: verse groenten uit je eigen tuin smaken echt heerlijk. Een heerlijk verhaal over hoe lekker groenten wel zijn en hoe leuk het is om ze zelf te kweken.

Meer informatie.

 

Luuk en Lotje Moestuinieren!

Moestuin prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar; Luuk en Lotje Moestuinieren;

Luuk en Lotje moestuinieren! Ze harken het zand, stoppen slaplantjes in de grond en zaaien radijsjes. Luuk plant zelfs een snoepjesboom. Maar of die zal groeien? Een vrolijk en herkenbaar prentenboek over de moestuin. Voor lezers met groene vingers vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

In je eigen tuintje

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 3 jaar; In je eigen tuintje plantjes kweken en knutselen

In je eigen tuintje bevat duidelijke beschrijvingen van eenvoudige projecten met planten, potjes, zaden en tuinieren. Kinderen kunnen zo zelf bijvoorbeeld tomaten en zonnebloemen laten groeien, knoflook planten en knoflookkaas maken, een potje bonen knutselen en nog meer dingen die de natuur te bieden heeft. De vele tips zijn leuk, makkelijk en geven je plezier in creatief bezig zijn. Alle beschrijvingen worden op speelse wijze weergegeven in stap-voor-stapillustraties. Leuk doe-boek voor kinderen vanaf 3 jaar en ouder.

Meer informatie.

 

Het begint met een zaadje… Hoe voedsel groeit

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 3 jaar; Het begint met een zaadje... Hoe voedsel groeit, Emily Bone

Duidelijke, uitgebreid geïllustreerde informatie over hoe alles wat we eten groeit uit een klein zaadje: hoe een zaadje groter wordt, hoe het bestuiven van bloemen fruit oplevert, hoe planten zorgen voor eetbare groenten, fruit, blaadjes, wortels en granen. Ook over tropisch fruit, cacaobonen, rijst, tarwe, mais, aardappelen…Geschikt voor nieuwsgierige jonge kinderen.

Meer informatie.

 

Moestuin boeken voor kinderen vanaf ongeveer 8 jaar en ouder

Voor de grotere kinderen die misschien ook al zelf kunnen lezen zijn er ook heel veel leuke boeken over de moestuin verkrijgbaar.

 

Zie zo zaai je!

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 8 jaar; Zie zo zaai je!, Annelie Johansson

Geïnteresseerd in het kweken van eigen groenten? Voor groot en klein? Je vindt in dit boek de hele cyclus uitgelegd, te beginnen met het zaadje. Wat is het een wonder om dat te zien ontkiemen en uitgroeien tot een plant met blad, stengel en bloeiwijze. En zelfgekweekt smaakt lekkerder, probeer maar uit. Het kan in een moestuin maar ook op een balkon of in een grote pot.

Dit mooie boek is geschikt voor kinderen vanaf 3 jaar én volwassenen. Het werd geschreven door de medewerkers van Rosendals Trädgård, een biodynamische bezoekerstuin in Stockholm, op het schiereiland Djurgården.

Meer informatie.

 

Het grote makkelijke moestuin kinderboek

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 8 jaar en ouder; Het grote makkelijk moestuin kinderboek

Een eigen moestuintje vinden kinderen geweldig. Want wat is nu leuker dan het zaaien en verzorgen van je groenteplantjes? Vooral als je ze daarna kunt opeten! Leuk om te combineren met Jelle’s tuinschrift!

Meer informatie.

 

Maak je eigen moestuin (AVI E5)

 

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 8 jaar Maak je eigen moestuin, AVI E5

Ben jij graag buiten? En vind je het niet erg om vies te worden? Dan is een moestuin iets voor jou! In dit boek lees en leer je er alles over. Van het zaaien tot het oogsten en het opeten van de groente. Dit boek staat vol met tips.

Meer informatie.

 

Duurzaam tuinieren voor kinderen

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 8 jaar; Duurzaam tuinieren voor kinderen, Anne Wiegers

Wat kan er in een tuin veel leven! Soms vergeten mensen dat weleens en parkeren ze hun auto erin. Of ze ruimen de tuin veel te netjes op en maaien het gras kort. Gelukkig weet jij dat het een stuk leuker en levendiger kan in een tuin!

Met dit tuinboek kun je van jouw tuin een mooie plek maken waar vlinders, bijen, kikkers, vogels, egels en nog veel meer dieren willen wonen. Ook van een balkon of van het perkje voor de deur kun je een heel mooie plek vol leven en bloemen maken. Maak bijvoorbeeld je eigen wormenhotel, minivijver of egelhuisje. En zorg dat er in je tuin altijd iets moois bloeit met het handige logboek en de plantenlijst achter in het boek.

Meer informatie.

 

Praktisch handboek voor jonge tuiniers

Moestuin boeken voor kinderen vanaf 8 jaar; Praktisch handboek voor jonge tuiniers, Michel Luchesi

Wil jij je eigen groenten kweken? Dichter bij de natuur komen? Een passie delen? Cool, want dat kun je allemaal met tuinieren! In dit boek leer je per maand wat er belangrijk is om te doen in de tuin voor een mooi resultaat. Ook bevat elke maand een knutselidee voor in de tuin. Tuinieren is niet alleen planten kweken. Het is ook kijken naar wat er gebeurt in je tuin en veel ontdekken. Naast planten heb je namelijk ook veel insecten en dieren in de tuin. Stap voor stap leer en ontdek je steeds meer!

Meer informatie.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

 

 

 

 

Een reactie op “Moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar

  1. Pingback: Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren - Leesboekenenmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *