MOYU Notebooks, written in stone

MOYU Notebooks, written in stone

Bij Leesboekenenmeer houden we van duurzame producten. MOYU Notebooks mag wat ons betreft daarom niet ontbreken aan ons rijtje. In dit blog vertellen we je graag wat meer over dit duurzame merk notitieboeken.

De slogan van MOYU Notebooks? Written in stone. En let wel, dit kun je echt letterlijk nemen! Als je een notitieboek of agenda van MOYU gebruikt dan schrijf je namelijk op steenpapier. Dit steenpapier wordt gemaakt van restafval (kalksteen) van een steengroeve. Nadat dit vermalen is wordt er HDPE aan toegevoegd. HDPE is gerecycled plastic en na gebruik kan het nogmaals gerecycled worden. Daardoor is het op dit moment het meest duurzame plastic wat er op de markt is. Goed, hoog tijd om te gaan bekijken welke toffe producten ze in hun assortiment hebben!

 

MOYU Notebooks

MOYU notebook; Duurzame en uitwisbare notitieboeken van steenpapier

Waar het een paar jaar geleden allemaal mee begon? Met de MOYU Notebooks, oftewel het uitwisbare notitieboek! De collectie uitwisbare notitieboeken bestaat inmiddels uit de formaten A4 (nieuw), A5 en A6. Daarnaast heb je de keuze uit een ringband of vaste, harde kaft. Een tijdje geleden mocht ik een notitieboek uitkiezen. Het werd de Premium A5 in Business Black. Inmiddels hebben ze op veler verzoek het steenpapier van dit notitieboek dunner gemaakt zodat het makkelijker werkt.

Meer informatie.

 

MOYU Notepad

MOYU notepads; Duurzame en uitwisbare notitieboeken

Wil je graag een handig, niet al te groot notitieboek bij je hebben? Dan is de MOYU Notepad op A6 formaat ideaal! De notepad wordt standaard geleverd met een ringband waardoor je hem plat op tafel kunt leggen. Verkrijgbaar in diverse kleuren.

Meer informatie.

 

MOYU Flipstone

MOYU Flipstone; Duurzame en uitwisbare flipover

Deze handige flipover, de MOYU Flipstone, is ook nieuw in het assortiment! Hij is ideaal voor brainstormsessies, meetings, creative work en presentaties. Gemaakt van 100% uitwisbaar en herschrijfbaar steenpapier, tot wel 500 keer! Aan de bovenkant van het Flipover papier zitten 6 gaten, zodat de vellen gemonteerd kunnen worden op vrijwel elke Flipover standaard. De flipover set bevat 5 vellen en 1x Frixion viltstiften pack (6 kleuren).

Meer informatie.

 

MOYU Productivity Tools

MOYU productivity tools; Desk planners, to do lists en maandplanners

Vind je de uitwisbare notitieboeken handig? Dan heb ik goed nieuws, MOYU Notebooks hebben namelijk nog veel meer items in het assortiment die je leven makkelijker zullen maken. Denk bijvoorbeeld aan desk planners, to do lists of maandplanners.

 

Samenwerking Dennis Storm

Daarnaast werkt MOYU in het kader van minimalisme ook nog eens samen met Dennis Storm. Dat heeft geleid tot een werkboek waarmee je in twaalf simpele opdrachten minimalistischer kunt leren leven en een prachtige uitwisbare weekagenda (mijn favoriet op dit moment!).

Meer informatie.

 

Aandachtspunten

Tot slot wil ik nog wel even een paar aandachtspunten meegeven bij het gebruik van de MOYU Notebooks:

  • Maak altijd gebruik van de speciaal ontwikkelde frixionpennen van MOYU. De inkt van gewone pennen kun je namelijk niet wissen van het steenpapier.
  • Probeer tijdens het schrijven niet te hard te drukken op het papier. Ja, de inkt is uitwisbaar, maar als je te hard drukt kun je nog altijd lezen wat er staat.
  • Na een x aantal keren wissen kunnen de lijnen op het gelinieerde papier vervagen. Ben je toe aan een nieuw notebook? Lever dan je oude vooral bij MOYU in! Het is de bedoeling om die op den duur te recyclen.
  • Ben je bang om je belangrijke notities kwijt te raken? Er zijn diverse apps waarmee je heel eenvoudig je notities kunt digitaliseren.

 

Lees ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *