Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren

Natuurboeken voor kinderen van 3-12 jaar

Natuurboeken voor kinderen, want lekker buitenspelen in de natuur doen veel kinderen veel te weinig. Vooral als ze ook nog eens in een grote stad wonen. Een leuk natuurboek kan net het juiste zetje geven om er echt even op uit te gaan samen met je kind. In dit blog vind je tips met de leukste natuur boeken!

Natuurboeken voor kinderen

Het lezen over dieren, insecten en de natuur is natuurlijk al enorm leerzaam. Heerlijk op een regenachtige dag een boekje lezen. En voor de echte liefhebbers daarna natuurlijk laarzen aan en het bos in! Ook als cadeautje zijn deze natuurboeken een leuk en origineel idee. Dus of je nou gaat voor een zoek- en kijkboek of voor een gids voor de beginnende vogelaar, hier vind je de leukste natuurboeken voor kinderen op een rijtje zodat je snel een mooi boek kan kiezen.

 

Alle kinderen naar buiten!

Natuurboeken voor kinderen: alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Het boek Alle kinderen naar buiten! nodigt kinderen, (groot-) ouders en meesters & juffen uit om daar creatief gebruik van te maken:

– Natuuractiviteiten voor kinderen voor elk seizoen
– Spelen, bewegen, creatief, muzikaal, traktaties
– Boordevol tips en ideeën: zien, horen, proeven, voelen & ruiken
– Leuke weetjes en lestips
– Voor kinderen, ouders, docenten en begeleiders

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het bijzondere beestjes boek

Natuurboeken voor kinderen: Het bijzondere beestjes boek

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren in een rijtje? Lees het allemaal – en nog veel meer – in dit bijzondere beestjesboek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby’s krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes… Kun je ook alle beestjes vinden die zich in het bijzondere beestjes boek verstopt hebben?

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Twaalf maanden in het bos

Natuurboeken voor kinderen: Twaalf maanden in het bos

In het boek Twaalf maanden in het bos zie je de veranderingen van de seizoenen van maand tot maand. En als je goed kijkt, kun je een heleboel leren over alle dieren die er in het bos te vinden zijn. Wie woont waar? Wie slaapt er overdag? Welk dier vindt een maatje voor altijd en wie krijgt in welke maand kleintjes? Op de grote gedetailleerde prenten valt eindeloos veel te ontdekken. Pas maar op dat je niet verdwaalt.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het zinderende zee boek

Natuurboeken voor kinderen: Het zinderende zee boek

Waarom rent een krab opzij? Eten haaien mensen? Waarom bevriezen pinguïns niet? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen – en nog veel meer. Ga ook op zoek naar de verborgen afbeeldingen. Kun jij alle bijzondere vissen vinden? Ontmoet allerlei glibberige, glanzende, machtige en verrassende zeedieren van over de hele wereld in het zinderende zee boek, het eerste boek over de zee voor alle leeftijden. Het boek sprankelt van de vrolijke en verrassende feitjes over het fantastische onderwaterleven.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Vogels spotten

Natuurboeken voor kinderen: Vogels spotten

Word een goede vogelspotter met deze fantastische gids voor kinderen! Ga naar buiten en leer meer dan 100 verschillende vogels kennen. Deze gids staat boordevol nuttige informatie over hoe je kunt beginnen, wat je allemaal nodig hebt en waar je bepaalde soorten vogels kunt vinden. Met handige tips van ervaren spotters en nog veel meer. In de veldgids vind je gedetailleerde feiten over en duidelijke illustraties van meer dan 100 vogels, zodat het eenvoudiger wordt de verschillende vogels te herkennen. Vogels spotten is voorzien van prachtige illustraties door Mike Langman.

Meer informatie.

 

De leukste insectengids voor kids

Natuurboeken voor kinderen: De leukste insectengids voor kids

Vind jij al die kleine kriebeldiertjes ook zo boeiend? Deze handige gids bevat alle informatie die je nodig hebt om de insecten die je pad kruisen te herkennen. Als je ze in een insectenkijker doet, kun je ze dankzij het vergrootglas van heel dichtbij bestuderen en daarna weer vrijlaten in de natuur! Heb je aan de hand van de identificatievragen ontdekt om welk insect het gaat? Dan lees je in dit boek ook nog hoe de diertjes leven, wat ze graag eten, waar en wanneer je ze kunt vinden, en nog veel meer. En dan nu… op stap in de natuur! Veel plezier!

Tip: Bestel er meteen een insectenkijker bij!

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het buitengewone beesten boek

Natuurboeken voor kinderen: Het buitengewone beesten boek

Waarom huilen wolven naar de maan? Kunnen hyena’s echt lachen? Waarom houden neushoorns van modder? In het buitengewone beesten boek vind je de antwoorden op deze vragen – en meer. Ga ook op zoek naar de verborgen afbeeldingen. Kun jij alle geheimzinnige voetsporen vinden? Ontmoet allerlei grauwende, harige, wilde en wonderlijke beesten van over de hele wereld in het buitengewone beesten boek voor alle leeftijden. Het barst van de vrolijke verrassende feitjes over hoe wilde dieren eten, jagen en overleven.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het grote natuur survival boek voor kinderen

Natuurboeken voor kinderen: Het grote natuur survival boek

Wil je de wildernis verkennen en spannende avonturen beleven in de natuur? Sla dan snel Het grote natuur survival boek voor kinderen open en kom te weten hoe je een echte survivalexpert wordt! Je ontdekt alles over de vele vaardigheden die een avonturier moet hebben, zoals…

  • een schuilplaats bouwen
  • een vuurtje maken zonder lucifers
  • wonden verzorgen
  • water en voedsel vinden
  • het weer voorspellen
  • een kompas gebruiken

…en nog veel meer! Waar wacht je nog op? Pak je survivalkit en trek de vrije natuur in!

Meer informatie.

 

Het dikke kriebelbeestjes boek

Natuurboeken voor kinderen: Het dikke kriebelbeestjes boek

Een grappig en leerzaam boek met daarin heel veel versjes en weetjes over insecten en andere kleine kriebelbeestjes. Zowel kinderen als volwassenen zullen zich verwonderen over alle bijzondere dingen die zich in de natuur afspelen. Want wie wist er bijvoorbeeld dat een huisvlieg proeft met zijn pootjes? Of dat een hommel zichzelf warm kan bibberen als hij het koud heeft?

Het boek met vrolijke versjes werd geschreven door Marianne Bussen en Ron Schröder, die we kennen van bijv. de series: De winkeltjes en De vier kaboutertjes.

Leeftijd: vanaf 3 jaar.

Meer informatie.

 

In het sprookjesbos

Natuurboeken voor kinderen: In het sprookjesbos

Suzanne Wardenaar verzamelde bekende sprookjes zoals Assepoester, Drie kleine biggetjes, Duimelijntje, Holle bolle Gijs en bedacht er natuuractiviteiten bij. De activiteiten zijn gericht op zintuigelijke beleving, het stimuleren van sociale vaardigheden en het ontwikkelen van creativiteit. Natuurbeleving en milieubewustzijn vormen de groene draden van in het sprookjesbos. Ook in een stedelijke omgeving is in het sprookjesbos een middel om kinderen in contact te brengen met de natuur.

Leeftijd: 4-7 jaar.

Meer informatie.

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

2 reacties op “Natuurboeken voor kinderen, lezen en leren

  1. Pingback: Kinderboeken thema lente peuters en kleuters - Leesboekenenmeer

  2. Pingback: Moestuin boeken voor kinderen van 3-12 jaar - Leesboekenenmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *