Natuurboeken voor kinderen | Lezen en leren

Natuurboeken voor kinderen van 3-12 jaar

Natuurboeken voor kinderen door de redactie. Lekker buitenspelen in de natuur. Veel kinderen doen dat veel te weinig, vooral als ze in een grote stad wonen. Een leuk natuurboek kan net het juiste zetje geven om er echt even op uit te gaan samen met je kind. In dit blog vind je onze tips!

Het lezen over dieren, insecten en de natuur is natuurlijk al enorm leerzaam. Heerlijk op een regenachtige dag een boekje lezen. En voor de echte liefhebbers daarna natuurlijk laarzen aan en het bos in! Ook als cadeautje zijn deze natuurboeken een leuk en origineel idee. Dus of je nou gaat voor een zoek- en kijkboek of voor een gids voor de beginnende vogelaar; wij hebben de leukste natuurboeken voor kinderen op een rijtje gezet zodat je snel een mooi boek kan kiezen.

 

Alle kinderen naar buiten!

Natuurboeken voor kinderen: alle kinderen naar buiten!

Alle kinderen naar buiten! Waterdiertjes vangen, in bomen klimmen, je eigen parfum maken of een hut van takken bouwen, welk kind wil dat nu niet? Het grote natuuractiviteitenboek staat boordevol buitenactiviteiten, natuurweetjes, lestips, zoekkaarten en spannende opdrachten.

Vier seizoenen lang ontdekken kinderen de natuur zowel binnen als buiten. De natuur is één grote speeltuin, het ideale ontdekkingsparadijs. Dit boek nodigt kinderen, (groot-) ouders en meesters & juffen uit om daar creatief gebruik van te maken:

– Natuuractiviteiten voor kinderen voor elk seizoen
– Spelen, bewegen, creatief, muzikaal, traktaties
– Boordevol tips en ideeën: zien, horen, proeven, voelen & ruiken
– Leuke weetjes en lestips
– Voor kinderen, ouders, docenten en begeleiders

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het bijzondere beestjes boek

Natuurboeken voor kinderen: Het bijzondere beestjes boek

 

Hoe langzaam gaat een slak? Zijn beestjes bang in het donker? Waarom lopen mieren in een rijtje? Lees het allemaal – en nog veel meer – in dit bijzondere beestjesboek. Ontmoet allerlei vliegende, stekende en wriemelende beestjes van over de hele wereld. En ontdek wat ze eten, hoe ze jagen, waar ze hun baby’s krijgen, wie er op het water kan lopen en allerlei andere wonderlijke feitjes… Kun je ook alle beestjes vinden die zich in dit boek verstopt hebben?

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het dierenboek

Natuurboeken voor kinderen: Het dierenboek

 

Kom alles te weten over de evolutie van het dierenleven op aarde. Kijk en ontdek hoe ongewervelde dieren, vissen, amfibieën, reptielen, vogels en zoogdieren zich in de loop der tijd hebben ontwikkeld. En lees de boeiende weetjes, zoals: Weet je wat er gebeurt als een haai zijn tanden verliest? Waarom zijn pinguïns zulke goede ouders? En hoe communiceren bultruggen met elkaar?

Leeftijd: 4-12 jaar.

Meer informatie.

 

Twaalf maanden in het bos

Natuurboeken voor kinderen: Twaalf maanden in het bos

 

Als je goed kijkt, kun je een heleboel leren over alle dieren die er in het bos te vinden zijn. Wie woont waar? Wie slaapt er overdag? Welk dier vindt een maatje voor altijd en wie krijgt in welke maand kleintjes? Op de grote gedetailleerde prenten valt eindeloos veel te ontdekken. Pas maar op dat je niet verdwaalt.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het zinderende zee boek

Natuurboeken voor kinderen: Het zinderende zee boek

 

Waarom rent een krab opzij? Eten haaien mensen? Waarom bevriezen pinguïns niet? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen – en nog veel meer. Ga ook op zoek naar de verborgen afbeeldingen. Kun jij alle bijzondere vissen vinden? Ontmoet allerlei glibberige, glanzende, machtige en verrassende zeedieren van over de hele wereld in dit eerste zeeboek voor alle leeftijden. het sprankelt van de vrolijke en verrassende feitjes over het fantastische onderwaterleven.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Vogels spotten

Natuurboeken voor kinderen: Vogels spotten

 

Word een goede vogelspotter met deze fantastische gids voor kinderen! Ga naar buiten en leer meer dan 100 verschillende vogels kennen. Deze gids staat boordevol nuttige informatie over hoe je kunt beginnen, wat je allemaal nodig hebt en waar je bepaalde soorten vogels kunt vinden. Met handige tips van ervaren spotters en nog veel meer.
In de veldgids vind je gedetailleerde feiten over en duidelijke illustraties van meer dan 100 vogels, zodat het eenvoudiger wordt de verschillende vogels te herkennen. Met illustraties van Mike Langman.

Meer informatie.

 

Klein insectenboek

Natuurboeken voor kinderen: Klein insectenboek

 

Loes Botman weet als geen ander het karakter van de dieren te laten spreken in haar prachtige tekeningen. Dat is ongetwijfeld een van de redenen dat haar boeken zo graag gelezen worden door jonge kinderen. Zelfs deze kleine beestjes komen prachtig tot leven in een natuurlijke achtergrond. Zo mooi heb je insecten nog nooit gezien.

Leeftijd: 2-4 jaar.

Meer informatie.

 

De leukste insectengids voor kids

Natuurboeken voor kinderen: De leukste insectengids voor kids

 

Vind jij al die kleine kriebeldiertjes ook zo boeiend? Deze handige gids bevat alle informatie die je nodig hebt om de insecten die je pad kruisen te herkennen. Als je ze in een insectenkijker doet, kun je ze dankzij het vergrootglas van heel dichtbij bestuderen en daarna weer vrijlaten in de natuur! Heb je aan de hand van de identificatievragen ontdekt om welk insect het gaat? Dan lees je in dit boek ook nog hoe de diertjes leven, wat ze graag eten, waar en wanneer je ze kunt vinden, en nog veel meer. En dan nu… op stap in de natuur! Veel plezier!

Tip: Bestel er meteen een insectenkijker bij!

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

Het buitengewone beesten boek

Natuurboeken voor kinderen: Het buitengewone beesten boek

 

Waarom huilen wolven naar de maan? Kunnen hyena’s echt lachen? Waarom houden neushoorns van modder? In dit boek vind je de antwoorden op deze vragen – en mee. Ga ook op zoek naar de verborgen afbeeldingen. Kun jij alle geheimzinnige voetsporen vinden? Ontmoet allerlei grauwende, harige, wilde en wonderlijke beesten van over de hele wereld in dit eerste dierenboek voor alle leeftijden. Het barst van de vrolijke verrassende feitjes over hoe wilde dieren eten, jagen en overleven.

Leeftijd: 3-12 jaar.

Meer informatie.

 

In het sprookjesbos

Natuurboeken voor kinderen: In het sprookjesbos

 

Suzanne Wardenaar verzamelde bekende sprookjes zoals Assepoester, Drie kleine biggetjes, Duimelijntje, Holle bolle Gijs en bedacht er natuuractiviteiten bij. De activiteiten zijn gericht op zintuigelijke beleving, het stimuleren van sociale vaardigheden en het ontwikkelen van creativiteit. Natuurbeleving en milieubewustzijn vormen de groene draden in het sprookjesbos. Ook in een stedelijke omgeving is het Sprookjesbos een middel om kinderen in contact te brengen met de natuur.

Leeftijd: 4-7 jaar.

 

Welk natuurboeken voor kinderen is jouw favoriet?

 

Lees ook

 

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *