Nooit meer alleen, recensie

Nooit meer alleen, recensie. Psychologische thriller geschreven door Angelique Haak.

Nooit meer alleen, recensie. Houd jij van thrillers? Dan is de verrassende psychologische thriller Nooit meer alleen een aanrader. Het boek werd geschreven door Angelique Haak.

Nooit meer alleen

Nooit meer alleen, recensie. Psychologische thriller geschreven door Angelique Haak.

Hoewel Emma het als kind niet makkelijk had, heeft ze het nu allemaal goed voor elkaar. Als kindercoach helpt ze ouders en kinderen, wat haar veel voldoening geeft. Totdat ze op een ochtend een overlijdensbericht onder ogen krijgt. Emma is in shock. Gaat het bericht werkelijk over Sara? Haar vroegere vriendin van de middelbare school? En waarom eindigt het bericht met die drie dikgedrukte letters die ze zo graag wilde vergeten: N.M.A.

Emma gaat op zoek naar de waarheid rond Sara’s dood, maar daarbij komen zaken aan het licht die beter voor altijd verborgen hadden kunnen blijven…

Conclusie

Het verhaal van Nooit meer alleen speelt zich af in twee verschillende perioden: 1995 en 2019. Het schakelen tussen deze twee perioden maakt het in het begin behoorlijk uitdagend, maar als je de personages eenmaal kent dan gaat het prima. Ik hou sowieso van boeken die op deze manier zijn opgebouwd, omdat het dan langer duurt eer je in de gaten hebt wat er zich precies heeft afgespeeld.

De Emma in 1995 groeit op bij een moeder die lijdt aan een psychische aandoening. Voor mij een persoonlijke trigger, al was het bij ons thuis gelukkig iets minder heftig. Toch herken ik de gevoelens van schaamte die Emma voor haar moeder heeft. Als kind zijnde wil je je moeder helpen waar mogelijk en vind je het ook niet oké als anderen haar beledigen. De rollen raken omgedraaid, het kind wordt de verzorger. Ik vind dat Angelique Haak dit in Nooit meer alleen knap heeft weergegeven.

Wat mij verder opviel was het verrassende einde, heerlijk out of the box!

Mijn beoordeling Nooit meer alleen:

Specificaties:

Auteur: Angelique Haak | Uitgeverij: De Crime Compagnie | 9789461094704 | 360 blz. | September 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.