Not so perfect door Linda van de Pol

Not so perfect Linda van de Pol; Young Adult; Uitgeverij Holland

Een tijdje geleden ontving ik van Uitgeverij Holland het boek Not so perfect, geschreven door Linda van de Pol. Tijd voor de recensie! Wat vond ik van het boek?

Not so perfect 

De enige kans op een succesvol leven? Alles tot in de puntjes plannen! Ten minste, als je het aan Madeleine vraagt. Onze hoofdpersoon heeft graag de touwtjes in handen en haar leventje tot in het kleinste detail gepland: school, studie, een baan vinden en veel geld verdienen. Oh, en natuurlijk trouwt ze met haar knappe docent Engels en samen krijgen ze twee kinderen. Dat hij dat nog niet weet is een klein detail, maar ook dat komt helemaal in orde!

Het plan is namelijk eenvoudig: ze vraagt hem op het schoolfeest. Want als er iemand geschikt is om het perfecte schoolfeest voor haar docent Engels te organiseren, dan is het Madeleine. Helaas voor haar stelt de grootste chaoot van de school, Oscar, zich ook kandidaat. Uiteindelijk besluiten ze om het feest dan maar samen te organiseren. Zal haar plan nog lukken?

 

Conclusie 

Het verhaal van Not so perfect is denk ik voor velen herkenbaar. In de puberteit zijn de meeste meisjes toch behoorlijk onzeker en bang om fouten te maken (was ik wel). Dan kun je geneigd zijn om zelf de touwtjes strak in handen te nemen (ik wel, ik heb ook nu nog altijd graag de touwtjes in handen). Maar hoe ga je dan om met onverwachte situaties? Dat vereist de nodige flexibiliteit en is een leerproces die gepaard gaat met vallen en opstaan.

Not so perfect is een Young Adult (15-25 jaar) van 140 bladzijden. Het boek leest op een prettige manier weg en bevat veel humor, maar er is ook ruimte voor serieuze zaken. Zo wordt de band met haar ouders, die beide veel werken, onder de loep genomen en heeft Madeleine door haar behoefte aan controle last van een angststoornis inclusief hyperventilatie. Als je het mij vraagt is dit een echte aanrader voor meisjes op de middelbare school.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *