(Not) so perfect, recensie

Not so perfect Linda van de Pol; Young Adult; Uitgeverij Holland

(Not) so perfect is een Young Adult geschreven door Linda van de Pol. Het gaat over faalangst, wat in feite niets anders is dan jezelf de onmogelijke taak te geven om alles te controleren.

(Not) so perfect

De enige kans op een succesvol leven? Alles tot in de puntjes plannen! Ten minste, als je het aan Madeleine vraagt. De hoofdpersoon uit (Not) so perfect heeft graag de touwtjes in handen. Om de kans op succes te vergroten heeft ze haar leventje tot in het kleinste detail gepland: school, studie, een baan vinden en veel geld verdienen.

Oh, en natuurlijk trouwt ze met haar knappe docent Engels en samen krijgen ze twee kinderen. Dat hij dat nog niet weet is een klein detail, maar ook dat komt helemaal in orde! Het plan is namelijk eenvoudig: ze vraagt hem op het schoolfeest. Want als er iemand geschikt is om het perfecte schoolfeest voor haar docent Engels te organiseren, dan is het Madeleine. Helaas voor haar stelt de grootste chaoot van de school, Oscar, zich ook kandidaat. Uiteindelijk besluiten ze om het feest dan maar samen te organiseren. Zal haar plan nog lukken?

Conclusie

Het verhaal van (Not) so perfect is denk ik voor veel jonge mensen herkenbaar. In de puberteit zijn de meeste meisjes toch behoorlijk onzeker en bang om fouten te maken (was ik in ieder geval wel). Dan kun je geneigd zijn om zelf de touwtjes strak in handen te nemen (ik wel, ik heb ook nu nog altijd graag de touwtjes in handen). Maar hoe ga je dan om met onverwachte situaties? Dat vereist de nodige flexibiliteit en is een leerproces die gepaard gaat met vallen en opstaan.

(Not) so perfect is een Young Adult (15-25 jaar) van 140 bladzijden. Het boek leest op een prettige manier weg en bevat veel humor, maar er is ook ruimte voor serieuze zaken. Zo wordt de band die Madeleine met haar ouders heeft onder de loep genomen. Beide werken veel en Madeleine heeft door haar behoefte aan controle last van een angststoornis, inclusief hyperventilatie. Als je het mij vraagt is dit een echte aanrader voor meisjes op de middelbare school.

Mijn beoordeling (Not) so perfect:

Specificaties:

Auteur: Linda van de Pol | Uitgeverij: Leopold | 9789025881511 | 144 blz. | Maart 2021

(Not) So perfect is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.