Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden, recensie

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden, recensie. Dit prentenboek voor kinderen van drie jaar en ouder is het derde deel uit de Opa en Oma Oelewapper serie, geschreven door het duo Marianne Busser en Ron Schröder. De illustraties werden gemaakt door Ivan en Ilia.

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper kunnen hun ogen niet geloven: ze hebben met een loterij €100.000,- gewonnen! Maar wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt wat je hartje begeert? Ze komen er niet uit. Maar dan bedenken ze ineens iets: met het geld kunnen ze andere mensen helpen!

Wanneer ze al twee mensen hebben geholpen komen Jetje en Joep bij hun tante aan. Ze zit hard te snikken, want haar huisje wordt binnenkort gesloopt! Maar dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al het geld dat nog over is heel goed van pas komt.

Conclusie

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden is het derde deel uit de boekenserie. Het is wederom een lief verhaal dat goed aansluit bij de belevingswereld van kinderen. Kinderen helpen immers vaak nog graag andere mensen. Ondanks dat is dit boek toch mijn minst favoriete deel. De eerste twee delen vond ik veel origineler en leuker om te lezen. De illustraties van Ivan & Ilia blijf ik prachtig vinden en sluiten mooi aan bij het verhaal.

Mijn beoordeling Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Ivan & Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048843831 | 32 blz. | Juli 2018

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteurs

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.