Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken, recensie

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken, recensie - Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken, recensie. Dit prentenboek voor kinderen van drie jaar en ouder is het eerste deel uit de Opa en Oma Oelewapper serie, geschreven door het duo Marianne Busser en Ron Schröder. De illustraties werden gemaakt door Ivan en Ilia.

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Opa en Oma en het raadsel van de verdwenen onderbroeken, recensie; Prentenboek voor kinderen van drie jaar en ouder, geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Jetje en Joep logeren bij opa en oma Oelewapper in bejaardentehuis ‘Huize de laatste loodjes’ omdat hun ouders een maand in het circus moeten werken. Ondanks dat de directrice van het tehuis een knorrige, onaardige dame is, is het best gezellig, maar wat is er toch aan de hand? Er verdwijnen steeds allemaal onderbroeken… iedereen in het bejaardentehuis heeft het erover.

Dit kan natuurlijk niet langer zo doorgaan, straks moeten de mensen nog in hun blote billen rondlopen! Jetje en Joep bedenken daarom een list om de onderbroekendief op heterdaad te betrappen. Als ze de dief ontmaskeren is iedereen verrast. Niemand van het hele bejaardentehuis had ooit kunnen bedenken dat dít de dief zou zijn… Gelukkig wordt daarna alles anders!

Conclusie

De boeken van Marianne Busser en Ron Schröder vind ik altijd erg leuk. Tot nu toe lazen we vooral de prentenboeken met rijmversjes zoals De Winkeltjes of De vier kaboutertjes. Leuk om nu eens een ander prentenboek te lezen.

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken is het eerste deel uit de boekenserie over Opa en Oma Oelewapper en ik vind het verhaal origineel en met humor gevonden. Neem bijvoorbeeld de naam van het bejaardentehuis: Huize de laatste loodjes. Daarbij vinden kinderen onderbroeken en dat soort humor sowieso vaak helemaal het einde!

De kleurrijke prenten van Ivan en Ilia vind ik mooi gemaakt. Ik moest denken aan die plaatjes die je in het poëziealbum gebruikt. Doordat de poppetjes wit-omlijnd zijn lijkt het soms alsof ze er los bovenop liggen, wat een leuk effect geeft.

Mijn beoordeling Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Ivan & Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048835744 | 35 blz. | September 2016

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.