Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets, recensie

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets, recensie. Dit prentenboek voor kinderen van drie jaar en ouder is het vierde deel uit de Opa en Oma Oelewapper serie, geschreven door het duo Marianne Busser en Ron Schröder. De illustraties werden gemaakt door Ivan en Ilia.

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Als de bel gaat kijken Joep en Jetje snel door het raam. Buiten staat een geheimzinnig figuur met een lange regenjas, een flaphoed en een woeste baard. ‘Wat een engerd!’ fluistert Jetje tegen oma. Oma vindt dat ook en pakt snel een paraplu, klaar om hem een mep te geven. Na drie keer aanbellen en bonzen op de deur besluit opa open te doen.

‘Mag ik binnenkomen?’ fluistert de man als opa de deur opendoet. Hij loopt meteen het huis in. Dan trekt de man zijn hoed en zijn baard weg. En… in plaats van te slaan, kan oma alleen nog maar buigen. Want ze ziet meteen wie het is. En deze man heeft wel een heel bijzonder verzoek aan de Oelewappers…

De koning heeft namelijk alle boeken met de avonturen van Opa en Oma Oelewapper gelezen en heeft zelf dringend hulp nodig bij een lastige fotograaf. Kunnen ze hem misschien helpen?

Conclusie

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets is het vierde deel uit de boekenserie. Leuk dat in dit deel gerefereerd wordt aan de eerdere delen. Ik moet zeggen dat ik dit verhaal weer origineel vond, iets wat ik bij het derde deel miste. Ivan & Ilia hebben het boek wederom voorzien van prachtige illustraties.

Mijn beoordeling Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Ivan & Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048848553 | 36 blz. | Augustus 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteurs

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.