Opa en Oma Oelewapper – Prentenboekenserie

Opa en Oma Oelewapper prentenboekenserie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper beleven zoveel avonturen dat Marianne Busser en Ron Schröder er maar een prentenboekenserie van hebben gemaakt! De kinderboeken sluiten erg goed aan bij de belevingswereld van kinderen en zijn leuk om voor te lezen.

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken

Opa en Oma Oelewapper prentenboekenserie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder; Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken.

Jetje en Joep logeren bij opa en oma Oelewapper in bejaardentehuis ‘Huize de laatste loodjes’ omdat hun ouders een maand in het circus moeten werken. Ondanks dat de directrice van het tehuis een knorrige, onaardige dame is, is het best gezellig, maar wat is er toch aan de hand? Er verdwijnen steeds allemaal onderbroeken… iedereen in het bejaardentehuis heeft het erover.

Dit kan natuurlijk niet langer zo doorgaan, straks moeten de mensen nog in hun blote billen rondlopen! Jetje en Joep bedenken daarom een list om de onderbroekendief op heterdaad te betrappen. Als ze de dief ontmaskeren is iedereen verrast. Niemand van het hele bejaardentehuis had ooit kunnen bedenken dat dít de dief zou zijn… Gelukkig wordt daarna alles anders!

Opa en Oma Oelewapper en het raadsel van de verdwenen onderbroeken kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis

Opa en Oma Oelewapper prentenboekenserie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder; Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis.

Joep en Jetje logeren met Opa en Oma Oelewapper in een hotel. Een beetje sjofel, maar het voldoet. Als ze bij het hotel aankomen zien ze een terrein waar allerlei gekleurde lichtjes te zien zijn: een kermis! De volgende dag gaan ze erheen. Na de zweefmolen komen ze bij het spookhuis, maar dat gaat net dicht. Karel, de eigenaar, is ziek. Wat jammer!

Gelukkig voelt Karel zich de dag erna weer fit genoeg om het spookhuis weer open te doen. Als Joep en Jetje een ritje door het spookhuis maken vinden ze het fantastisch en helemaal niet eng… En dat is eigenlijk wel een groot probleem, aangezien er een heuse griezel-inspecteur komt kijken of het spookhuis wel eng genoeg is!

Samen met iedereen die het spookhuis een warm hart toedraagt bedenken ze een plan om Karel en het spookhuis te redden. Zal het ze lukken?

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden

Opa en Oma Oelewapper prentenboekenserie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder; Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden.

Opa en Oma Oelewapper kunnen hun ogen niet geloven: ze hebben € 100.000,- gewonnen! Maar wat moet je met zoveel geld als je alles al hebt? Ze komen er niet uit. Tot Jetje en Joep bij hun tante aankomen en zij hard zit te snikken – haar huisje wordt binnenkort gesloopt! Maar dan bedenken opa, oma, Jetje en Joep stiekem een plan waarbij al dat geld heel goed van pas komt.

Opa en Oma Oelewapper en de geheime vrienden is mijn minst favoriete deel van de serie en kreeg van mij drie sterren.

Naar de recensie.

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Opa en Oma Oelewapper prentenboekenserie geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder; Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets

Als de bel gaat kijken Joep en Jetje snel door het raam. Buiten staat een geheimzinnig figuur met een lange regenjas, een flaphoed en een woeste baard. ‘Wat een engerd!’ fluistert Jetje tegen oma. Oma pakt snel een paraplu, klaar om hem een mep te geven.

‘Mag ik binnenkomen?’ fluistert de man als opa de deur opendoet. Hij loopt meteen het huis in. Dan trekt de man zijn hoed en zijn baard weg. En… in plaats van te slaan, kan oma alleen nog maar buigen. Want ze ziet meteen wie het is. En deze man heeft wel een heel bijzonder verzoek aan de Oelewappers…

Opa en Oma Oelewapper op reis met de gouden koets kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteurs