Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis, recensie

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis, recensie. Dit prentenboek voor kinderen van drie jaar en ouder is het tweede deel uit de Opa en Oma Oelewapper serie, geschreven door het duo Marianne Busser en Ron Schröder. De illustraties werden gemaakt door Ivan en Ilia.

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis, recensie; Geschreven door Marianne Busser en Ron Schröder

Joep en Jetje logeren met Opa en Oma Oelewapper in een hotel. Een beetje sjofel, maar het voldoet. Als ze bij het hotel aankomen zien ze een terrein waar allerlei gekleurde lichtjes te zien zijn: een kermis! De volgende dag gaan ze erheen. Na de zweefmolen komen ze bij het spookhuis, maar dat gaat net dicht. Karel, de eigenaar, is ziek. Wat jammer!

Gelukkig voelt Karel zich de dag erna weer fit genoeg om het spookhuis weer open te doen. Als Joep en Jetje een ritje door het spookhuis maken vinden ze het fantastisch en helemaal niet eng… En dat is eigenlijk wel een groot probleem, aangezien er een heuse griezel-inspecteur komt kijken of het spookhuis wel eng genoeg is!

Samen met iedereen die het spookhuis een warm hart toedraagt bedenken ze een plan om Karel en het spookhuis te redden. Zal het ze lukken?

Conclusie

Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis is het tweede deel uit de boekenserie. De verhalen uit deze serie sluiten mooi aan bij de belevingswereld van kinderen. Welk kind houdt er niet van de kermis? En ook veel kinderen vinden het spookhuis fantastisch. Ook zit er veel humor in!

De kleurrijke prenten van Ivan en Ilia vind ik wederom mooi gemaakt. Door de witte omlijning van de poppetjes krijg je een beetje een pop-up-effect.

Mijn beoordeling Opa en Oma Oelewapper redden het spookhuis:

Specificaties:

Auteur: Marianne Busser & Ron Schröder | Illustraties: Ivan & Ilia | Uitgeverij: Moon | 9789048838745 | 38 blz. | Augustus 2017

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Van dezelfde auteurs

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.