Papa zegt ja, recensie

Papa zegt ja, recensie; Prentenboek geschreven door Filemon Wesselink en geïllustreerd door Clarinde Wesselink; Uitgeverij Moon

Het prentenboek Papa zegt ja werd geschreven en geïllustreerd door Clarinde Wesselink, samen met Filemon Wesselink. Het eerste door hun geschreven boek vond ik erg teleurstellend, geldt dat ook voor Papa zegt ja?

Papa zegt ja

Papa zegt ja, recensie; Prentenboek geschreven door Filemon Wesselink en geïllustreerd door Clarinde Wesselink; Uitgeverij Moon

Na het lezen van De spin die veel scheetjes laat -en die van mij dus maar één treurige ster kreeg- wilde ik toch graag een ander boek lezen dat door Clarinde en Filemon Wesselink was geschreven. Het werd het prentenboek Papa zegt ja.

Als Jara vraagt of ze een koekje mag zegt Papa nee. Eigenlijk zegt hij wel heel erg vaak nee. Dat gaat vanaf nu anders, vanaf nu zegt hij alleen nog maar ja! Dus krijgt Jara ineens alles waar ze om vraagt: heel veel koekjes, huisdieren en al het speelgoed dat ze zich maar wensen kan. Maar gaan alle ja’s op den duur niet vervelen?

Conclusie

In tegenstelling tot De spin die veel scheetjes laat sprak het verhaal Papa zegt ja mij wel aan. Natuurlijk kun je in de praktijk niet altijd overal maar ja op zeggen en het stellen van grenzen is zeker belangrijk, maar ik denk dat wij als volwassenen soms best wel eens kritischer naar onze nee’s mogen kijken. Want waarom zeggen we dat eigenlijk zo snel? En wat zou er gebeuren als we een aantal van die nee’s in ja’s zouden veranderen? Ik denk dat je dan best wel eens positief verrast zou kunnen worden!

Naast het verhaal vond ik ook de illustraties in De spin die veel scheetjes laat erg tegenvallen. Dat kwam met name omdat een spin toch echt acht poten heeft in plaats van zes. De illustraties in Papa zegt ja zijn ook door Clarinde Wesselink gemaakt en dit keer vond ik ze een stuk beter! Sommige prenten waren ook erg grappig om te zien wat ze een waardevolle toevoeging maakte.

Gelukkig maakten ze in Papa zegt ja gebruik van een ander lettertype. Hierdoor was dit boek ook een stuk beter leesbaar. Ik ben dan ook erg blij dat ik, na het lezen van het eerste boek, Filemon en Clarinde Wesselink nog een kans heb gegeven!

Mijn beoordeling Papa zegt ja:

Specificaties:

Auteur: Clarinde en Filemon Wesselink | Uitgeverij: Moon | 9789048838523 | 29 blz. | Mei 2017

Papa zegt ja is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.