Pip en Posy en de grote ballon, recensie

Recensie Pip en Posy en de grote ballon, geschreven door Axel Scheffler

Pip en Posy en de grote ballon, recensie. Na het grote succes van Pip en Posy en het nieuwe vriendje namen we Pip en Posy en de grote ballon van de bibliotheek mee naar huis. Wat vinden we, ik en de kinderen van het boek? Dat lees je in dit blog!

Pip en Posy en de grote ballon

Recensie Pip en Posy en de grote ballon, geschreven door Axel Scheffler

Het verhaal Pip en Posy en de grote ballon vertelt het verhaal van Pip die een prachtige ballon heeft gekregen. Vol trots laat hij hem aan zijn vriendinnetje Posy zien. Wauw, wat is hij mooi! Daar moet mee gewandeld worden!

Zo gezegd, zo gedaan. Iedereen die de grote rode ballon ziet wordt er blij van. Maar dan laat Pip hem ineens los… Oh nee! Terwijl de ballon wegvliegt rennen Pip en Posy achter hem aan. Maar dan slaat het noodlot toe: de ballon gaat stuk. Gelukkig weet Posy de ontroostbare Pip weer op te vrolijken.

 

Wat vonden de kinderen van het boek?

Beide kinderen werden blij van het boek, maar met name mijn dochter van 3 jaar. Vooral het verdriet van Pip was interessant, want wat was hij ontroostbaar… Toch had ik de indruk dat ze Pip en Posy en het nieuwe vriendje leuker vonden, omdat ze nu meer in de fase van het vriendjes maken zitten. Is jouw kind gek op ballonnen dan sluit het boek daar erg goed bij aan.

 

Wat vond ik van het boek?

Alle prentenboekjes van Pip en Posy zijn leuk, daar is geen twijfel over mogelijk. In dit boek staan de snel wisselende emoties van peuters centraal: van blijdschap naar verdriet naar blijdschap. Een thema waar veel kinderen mee om moeten leren gaan. Ik vind vooral de gedetailleerde illustraties (Axel Scheffler, bekend van de Gruffalo, red.) erg mooi. Een herkenbaar verhaal voor peuters vanaf ca. 1 jaar.

Mijn beoordeling Pip en Posy en de grote ballon:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.