Pip en Posy en de grote ballon, recensie

Recensie Pip en Posy en de grote ballon, geschreven door Axel Scheffler

Pip en Posy en de grote ballon lazen we na het grote succes van Pip en Posy en het nieuwe vriendje. Onze kinderen zijn gek op de prentenboekenserie over deze twee vriendjes! De boeken werden geschreven door Axel Scheffler, bekend van onder meer De Gruffalo.

Pip en Posy en de grote ballon

Het verhaal Pip en Posy en de grote ballon vertelt het verhaal van Pip die een prachtige ballon heeft gekregen. Vol trots laat hij hem aan zijn vriendinnetje Posy zien. Wauw, wat is hij mooi! Daar moet mee gewandeld worden! Zo gezegd, zo gedaan.

Iedereen die de grote rode ballon ziet wordt er blij van. Maar dan laat Pip hem ineens per ongeluk los… Oh nee! Terwijl de ballon wegvliegt rennen Pip en Posy achter hem aan. Maar dan slaat het noodlot toe: de ballon gaat stuk. Gelukkig weet Posy de ontroostbare Pip weer op te vrolijken.  

Conclusie

De prentenboeken over Pip en Posy zijn hier altijd een groot succes. Beide kinderen werden dan ook blij van het boek, maar met name mijn dochter van 3 jaar. Vooral het verdriet van Pip was interessant, want wat was hij ontroostbaar… Zou dat ooit nog goed komen? Ondanks hun enthousiasme had ik toch de indruk dat ze Pip en Posy en het nieuwe vriendje leuker vonden, omdat ze nu meer in de fase van het vriendjes maken zitten. Is jouw kind gek op ballonnen, dan sluit dit boek daar erg goed bij aan.  

Sowieso zijn alle prentenboekjes van Pip en Posy leuk, daar is geen twijfel over mogelijk. In de prentenboeken staan de snel wisselende emoties van peuters centraal: van blijdschap naar verdriet weer terug naar blijdschap. Een thema waar veel kinderen (en zelfs grote mensen) mee om moeten leren gaan. Ik vind vooral de gedetailleerde illustraties (Axel Scheffler, bekend van de Gruffalo, red.) erg mooi. Een herkenbaar verhaal voor peuters vanaf ca. 1 jaar.

Mijn beoordeling Pip en Posy en de grote ballon:

Specificaties:

Auteur: Axel Scheffler | Uitgeverij: Gottmer | 9789025773434 | 24 blz. | Augustus 2020

Pip en Posy en de grote ballon is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer Pip en Posy

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.