Pip en Posy en de superstep, recensie

Pip en Posy en de superstep, recensie. Pip en Posy, onze kinderen zijn gek op deze twee vriendjes. De boekjes werden geschreven en geïllustreerd door Axel Scheffler, die bekend is van onder andere De Gruffalo. 

Pip en Posy en de superstep

Pip en Posy en de superstep, recensie; Geschreven en geïllustreerd door Axel Scheffler, bekend van onder meer De Gruffalo

Pip en Posy spelen in het park. Pip rijdt op zijn step, maar Posy vindt die step ook heel erg mooi. Ze wil er erg graag op rijden en pakt de step zomaar van Pip af. Maar dat mag toch zomaar niet?! Pip is dan ook erg boos. Als Posy valt is de boosheid van Pip snel verdwenen. Gelukkig schiet hij zijn vriendinnetje snel te hulp. Nadat Posy sorry heeft gezegd tegen Pip gaan ze samen in de zandbak spelen.

 

Conclusie

De prentenboeken over Pip en Posy zijn echt gericht op peuters. Met 26 pagina’s zijn de verhalen niet te lang en jonge kinderen kennen de boekjes dan ook snel. Pip en Posy en de superstep is een lief verhaaltje over samen spelen, samen delen. Hoe ga je met elkaar om? Wat doe je als er iets gebeurt dat niet zo leuk is? Hoe maak je het weer goed met elkaar?

Pip en Posy en de superstep is voorzien van de herkenbare illustraties van Axel Scheffler. Wat ik erg leuk vind aan de sprekende prenten zijn de details. Zo vertelt de sprekende mimiek zelfs al het verhaal, want zo duidelijk zie je of iemand boos, verdrietig of blij is. De prentenboeken over Pip en Posy zijn ook erg leuk als cadeau voor bijvoorbeeld een verjaardag, de feestdagen of gewoon zomaar.

Mijn beoordeling Pip en Posy en de superstep:

 

Lees ook

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg ons dan ook op social media: Facebook, Twitter of Pinterest.