Pip en Posy en het nieuwe vriendje, recensie

Recensie Pip en Posy en het nieuwe vriendje - Axel Scheffler

In Pip en Posy en het nieuwe vriendje zijn Pip en Posy een dagje naar het strand. De prentenboeken werden geschreven door Axel Scheffler, bekend van onder andere De Gruffalo. 

Pip en Posy en het nieuwe vriendje

Pip en Posy en het nieuwe vriendje, recensie; Prentenboek voor kinderen vanaf 3 jaar; Geschreven door Axel Scheffler

Het verhaal Pip en Posy en het nieuwe vriendje speelt zich af op het strand. Nadat ze erg leuk samen hebben gespeeld valt Posy even in slaap. Even later wordt ze wakker van gelach. Wat blijkt? Er is iemand naast hen komen liggen waar Pip gezellig mee aan het spelen is. Posy voelt zich daardoor erg alleen…

Als ze later met z’n drieën een ijsje gaan halen gebeurt er iets verrassends en blijkt dat echte vrienden je nooit in de steek laten! Het maken van nieuwe vriendjes kan voor kinderen een flinke uitdaging zijn! Maar ook je beste vriendje delen met een nieuw vriendje kan allerlei gevoelens opwekken… Dat laat Posy mooi zien in dit prentenboekje over vriendschap. 

Conclusie

Pip en Posy en het nieuwe vriendje is een lief verhaaltje voor peuters van 1 tot 3 jaar. Het gaat over nieuwe vriendjes maken, vriendschap, jaloers zijn en delen.

Ondanks dat de adviesleeftijd aangeeft dat het boek het meest geschikt is voor kinderen tot 3 jaar, is zoonlief van ruim 4 ook erg enthousiast over het boekje. Beide kinderen leven van het begin tot het einde vol spanning toe naar het moment dat ze met z’n drieën een ijsje gaan kopen.

Al in de bibliotheek vond ik de plaatjes van het boek er erg bekend uitzien. Pas thuis, tijdens het schrijven van deze recensie, ontdekte ik dat de schrijver van Pip en Posy, Axel Scheffler, de co-auteur is van het bekende kinderboek De Gruffalo.

Pip en Posy en het nieuwe vriendje is een leuk prentenboekje met een zomers thema. In het boek worden situaties beschreven die erg herkenbaar zijn voor peuters, zoals schelpen zoeken, spelen met een bal en het bouwen van zandkastelen. Maar er komen ook moeilijkere dingen aan bod zoals samen spelen en het delen van vriendjes. Daarnaast zijn de tekeningen fijn om naar te kijken en sluiten ze goed aan bij de geschreven tekst.

Mijn beoordeling Pip en Posy en het nieuwe vriendje:

Specificaties:

Auteur: Axel Scheffler | Uitgeverij: Gottmer | 9789025771362 | 32 blz. | September 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Lees ook

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Reacties zijn gesloten.