Professor Kleinbrein – Educatieve boekenserie

Professor Kleinbrein, educatieve boekenserie voor kinderen over diverse onderwerpen geschreven door Sarah Devos

Professor Kleinbrein is een educatieve boekenserie voor kinderen. De boeken, geschreven door Sarah Devos, bevatten wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over verschillende onderwerpen.

Professor Kleinbrein – Romeinen

Professor Kleinbrein - Romeinen; Professor Kleinbrein - educatieve boekenserie voor kinderen geschreven door Sarah Devos.

Professor Kleinbrein – Romeinen was één van de thematitels Kinderboekenweek 2020 En toen? van groep 5 & 6. Kinderen die van geschiedenis houden konden tijdens deze week hun hart ophalen! Er waren mooie verhalen geselecteerd over ridders en kastelen (Held op sokken), de Tweede Wereldoorlog (Verboden te vliegenAlleen Beer mocht mee), de watersnoodramp (De zee kwam door de brievenbus) en dus de Romeinen.

In Professor Kleinbrein – Romeinen lees je daarom alles wat je wil weten over de Romeinen. Van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater.

Wist je trouwens al dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan? En nog veel meer!

Professor Kleinbrein – Romeinen kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Professor Kleinbrein – De Oude Grieken

Professor Kleinbrein - educatieve boekenserie voor kinderen geschreven door Sarah Devos; Professor Kleinbrein - De Oude Grieken

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland en ontdek alles over de indrukwekkende bouwwerken, de strijd tussen Sparta en Athene, de goden en godinnen, de eerste Olympische Spelen en de grote Griekse denkers.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Professor Kleinbrein – Ridders

Professor Kleinbrein - educatieve boekenserie voor kinderen geschreven door Sarah Devos; Professor Kleinbrein - Ridders

Dit keer vertellen professor Kleinbrein en zijn konijn je alles wat je nog niet wist over de ridders. Van de wapens die ze gebruikten tot de kastelen waar ze woonden, van toernooien en steekspelen tot bedevaarten en kruistochten, van feesten tot doodgewone werkdagen.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Professor Kleinbrein – De Egyptenaren

Professor Kleinbrein - educatieve boekenserie voor kinderen geschreven door Sarah Devos; Professor Kleinbrein - De Egyptenaren

Reis met Professor Kleinbrein naar het Egyptische Rijk en ontdek alles over de machtige bouwwerken, de mummies, alle goden en godinnen en het dagelijkse leven. Waarom was de Nijl zo belangrijk in het leven van alle Egyptenaren? Weet je dat een piramide alleen diende om de farao in te begraven en dat er dus niemand in woonde? Hoe lang denk je dat het duurde om zo’n piramide te bouwen? Snap jij waarom rijke Egyptenaren soms een kegeltje van was boven op hun hoofd lieten smelten? En had jij al gehoord dat Toetanchamon nog maar negen jaar was toen hij farao werd?

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Professor Kleinbrein – De Oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren

Professor Kleinbrein - educatieve boekenserie voor kinderen geschreven door Sarah Devos; Professor Kleinbrein - De Oude Grieken, Romeinen en Egyptenaren

Reis met Professor Kleinbrein terug in de tijd naar het oude Griekenland, het Romeinse rijk en de Egyptenaren. Ontdek alles over de strijd tussen Sparta en Athene, het paard van keizer Caligula en waarom de Nijl zo belangrijk was in het leven van alle Egyptenaren.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.