Professor Kleinbrein – Romeinen, recensie

Professor Kleinbrein - Romeinen, recensie - Sarah Devos en Heleen Brulot; Thematitel Kinderboekenweek 2020 En toen?

Professor Kleinbrein – Romeinen bevat wonderlijke weetjes en fascinerende feiten over de Romeinen en was één van de thematitels Kinderboekenweek 2020 En toen?. Het boek werd geschreven door Sarah Devos en geïllustreerd door Heleen Brulot.

Thematitel Kinderboekenweek 2020 En toen?

Professor Kleinbrein – Romeinen was één van de thematitels Kinderboekenweek 2020 En toen? van groep 5 & 6. Kinderen die van geschiedenis houden konden tijdens deze week hun hart ophalen! Er waren mooie verhalen geselecteerd over ridders en kastelen (Held op sokken), de Tweede Wereldoorlog (Verboden te vliegen, Alleen Beer mocht mee), de watersnoodramp (De zee kwam door de brievenbus) en dus ook leuke weetjes over de Romeinen.

Professor Kleinbrein – Romeinen

Professor Kleinbrein is een informatieve en educatieve kinderboekenserie over diverse onderwerpen. In Professor Kleinbrein – Romeinen lees je daarom alles wat je wil weten over de Romeinen. Van de vele veldslagen tot het dagelijkse leven, van de grote keizers tot de gladiatoren, van de rijke banketten tot een middag in het theater.

Wist je trouwens al dat Caesar en Cleopatra een zoon hadden? En dat keizer Caligula zijn paard tot consul benoemde? Ken je de legende over het ontstaan van Rome? Ken je het verschil tussen een viaduct en een aquaduct? En wist je dat het volgens de Romeinen geluk bracht om je haar te laten knippen bij volle maan? En nog veel meer!

Conclusie

Lees jij nog wel eens kinderboeken? Zo niet dan zou ik het toch eens serieus gaan overwegen om ermee te beginnen. Er zijn namelijk zoveel mooie, interessante en leerzame kinderboeken die ook voor volwassenen reuze interessant zijn! Ik heb zelf in elk geval veel opgestoken over de Romeinse tijd. En hoe bijzonder is het dat we 2000 jaar later nog steeds veel hebben aan uitvindingen die door de Romeinen werden gedaan.

Hoewel het boek zeker leerzaam is, is het allesbehalve saai. Er is veel humor verwerkt in de tekst en het verhaal wordt op een prettige manier begeleid en afgewisseld met illustraties. Een aanrader voor iedereen die graag meer te weten wil komen over deze bijzondere tijd uit de geschiedenis.

Mijn beoordeling Professor Kleinbrein – Romeinen:

Specificaties:

Auteur: Sarah Devos | Illustraties: Heleen Brulot | Uitgeverij: Lannoo | 9789401429573 | 144 blz. | Maart 2016

Professor Kleinbrein – Romeinen is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.