Rosie trilogie: over autisme en liefde

Rosie trilogie: Het Rosie project, Het Rosie effect en Het Rosie resultaat

De Rosie trilogie leerde ik een paar jaar geleden al kennen. Het is een roman die gaat over de autistische Don die verliefd wordt op de prachtige Rosie. Hoe zou dit aflopen?   

Autisme

Als moeder van twee kinderen met autisme (ASS) was ik meteen gefascineerd door de verhaallijn van de Rosie Trilogie. En hoewel de Rosie trilogie romans zijn, zijn sommige delen echt ontzettend herkenbaar. En aangezien mensen met autisme de dingen vaak letterlijk nemen leidt het vaak tot hilarische situaties. In dit blog laat ik zien welke delen er zijn en vind je links naar de recensies.  

Het Rosie project

Rosie trilogie 1: Het Rosie Project, Graeme Simsion

De autistische Don Tillman doceert genetica aan de universiteit. Hij is superintelligent, kan geweldig koken en is op zoek naar een vrouw. Door zijn sociale onhandigheid is hij echter nooit verder gekomen dan een eerste date. Met behulp van een zestien pagina’s tellende vragenlijst hoopt hij zijn perfecte partner te vinden. Dan komt Rosie Jarman in zijn leven: verre van perfect, maar wel intelligent en mooi. En ze is ook op zoek naar haar biologische vader – een zoektocht waar Don haar misschien bij zou kunnen helpen.

Het Rosie project kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het Rosie effect

Rosie trilogie 2: Het Rosie effect, Graeme Simsion

Als je hebt genoten van Het Rosie Project, dan mag je Het Rosie Effect niet missen! Don Tillman en Rosie Jarman zijn getrouwd en wonen in New York. Juist als Don wil vertellen dat Gene komt, zijn schuinsmarcherende beste vriend uit Australië, heeft Rosie nieuws: ze is zwanger. Op zijn geheel eigen wijze verwerft de autistische Don in no time alle kennis over vader worden. Maar zijn oude zwakheden komen weer boven en brengen hem in de problemen.

Terwijl hij opgaat in het perfectioneren van alle praktische details, verliest hij zijn emoties totaal uit het oog. Hij dreigt Rosie kwijt te raken op het moment dat ze hem het hardste nodig heeft.

Het Rosie effect kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Het Rosie resultaat

Rosie trilogie 3: Het Rosie resultaat, Graeme Simsion

Hudson, de zoon van Don Tillman en Rosie Jarman, is elf als het gezin terug verhuist naar Melbourne. Don wil zijn zoon daar zo goed mogelijk voorbereiden op de middelbare school. Hijzelf was vroeger een buitenbeentje en Hudson is ook een beetje ‘anders’. Don besluit het Hudson Project te starten. Met behulp van de beste experts zal hij Hudson ongemerkt voorbereiden op de veeleisende jungle van de middelbare school. Maar Hudson is ook de zoon van Rosie, en hij laat zich tot Dons verrassing niet zomaar tot een project maken.

Het Rosie resultaat kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Reacties zijn gesloten.