Silas en de wolf, recensie

Silas en de wolf, recensie; Geschreven door Selma Noort, illustraties door Martijn van der Linden; Thematitel Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga-Groen groep 5 & 6

Silas en de wolf, recensie. Een spannend boek voor kinderen van 9 jaar en ouder, geschreven door Selma Noort. Het gaat over Silas die nieuwe vrienden maakt en op avontuur gaat in het bos. In dit blog vertel ik je graag wat meer over dit kinderboek.

Silas en de wolf

Silas en de wolf, recensie; Geschreven door Selma Noort, illustraties door Martijn van der Linden; Thematitel Kinderboekenweek 2022 Gi-Ga-Groen groep 5 & 6

De vader van Silas is overleden en daarom gaat Silas met zijn moeder verhuizen naar een klein dorp in Het Zuiden. Ze moet werken om de kost te verdienen, maar heeft geen oppas voor hem en daarom moet hij maar met haar mee totdat de school weer begint. Hij mag van de directrice niet mee naar binnen, daarom moet hij bij de tuinman wachten. In het weekend mag hij bij kok in de keuken wachten tot zijn moeder klaar is met werken.

Op een dag hoort Silas op de radio mensen praten over de wolf. Wanneer hij later stiekem op avontuur gaat in het bos komt hij toevallig oog in oog te staan met de wolf. Ondanks het feit dat zijn vriendin Johanna blind is heeft zij al snel in de gaten dat Silas in het bos is geweest. Als ze hoort wat hij gezien heeft raadt Johanna hem aan om tegen niemand te vertellen wat hij in het bos gezien heeft, want straks wordt de wolf doodgeschoten. Het duurt niet lang tot de bazige Rinke hoort dat er een wolf in het bos woont en ze besluit hem naar Het Buitenland te jagen waar hij veilig zal zijn.

 

Conclusie

Silas en de wolf las ik omdat het één van de thematitels Kinderboekenweek 2022 voor groep 5 & 6 is. Laat ik eens beginnen met de cover van het boek. De stilstaande wolf die je aankijkt terwijl hij in de sneeuw staat is ronduit prachtig, knap werk van illustrator Martijn van der Linden. Maar nu over naar het verhaal van Silas en de wolf, wat vond ik daarvan? En eerlijk is eerlijk, ik weet het niet zo goed. Het verhaal wordt langzaam opgebouwd, te langzaam naar mijn zin, en gaat voor mijn gevoel behoorlijk van de hak op de tak. Na het lezen van Silas en de wolf bleef ik zitten met vragen: was dit boek echt (te) spannend voor kinderen jonger dan 9 jaar? Waar speelt het verhaal zich eigenlijk af? Het Zuiden zegt me niks. En ga zo nog maar even door. Het bezorgde me vooral een onbevredigd gevoel en ik had meer van het kinderboek verwacht. Jammer, ik denk echt dat de uitvoering beter had gekund! Daarom krijgt Silas en de wolf van mij maar 2,5 sterren.

Mijn beoordeling Silas en de wolf:

 

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.