Sinterklaas | De leukste voorleesboeken voor kinderen

10x de leukste sinterklaasboeken; Bereid je kind voor op Sinterklaas door het lezen van deze boeken

Hoera, binnenkort komt Sinterklaas weer in het land! Om extra van deze heerlijke tijd te genieten is het natuurlijk hartstikke leuk om samen boeken te lezen over de Sint. Daarom in dit overzicht de leukste sinterklaasboeken om voor te lezen. 

Lieve Sinterklaas

Lieve Sinterklaas; Prentenboek voor peuters ter voorbereiding op Sinterklaas en pakjesavond

Lieve Sinterklaas, geschreven door Kathleen Amant, is een boekje voor kinderen vanaf ongeveer 2 jaar om samen te bekijken als voorpret op sinterklaasavond. Het boek gaat over Anna. Ze mag vandaag mee naar de winkel, want Sinterklaas is daar. Anna mag hem een hand gaan geven. Sinterklaas is een lieve man. Toch heeft Anna kriebels in haar buik…

Meer informatie.

 

Nijntje Sinterklaas omdraaiboek

Nijntje Sinterklaas omdraaiboek; Nijntje zet haar schoen over wat er allemaal gaat gebeuren met Sinterklaas en in Nijntje zingt voor Sinterklaas zingt Nijntje bekende sinterklaasliedjes

Het Sinterklaas omdraaiboek is een dubbeldik omdraaiboek van nijntje met daarin twee sinterklaasverhalen! In ‘nijntje zet haar schoen’ lees je over wat er allemaal gaat gebeuren: van de aankomst van sinterklaas tot een cadeautje in je schoen vinden. In ‘nijntje zingt voor sinterklaas’ staan bekende sinterklaasliedjes die nijntje en haar vriendjes zingen: van ‘zie ginds komt de stoomboot’ tot ‘dag sinterklaasje’. Zing je mee?

Meer informatie.

 

Sinter Woezel en Pietje Pip

Sinter Woezel en Pietje Pip; Een ideaal schoencadeautje

Het miniboekje Sinter Woezel en Pietje Pip is het ideale schoencadeautje: Sinterklaas is in het land, Woezel en Pip mogen hun schoentje zetten! Wat zou het worden? Een step of een raceauto? Pip droomt van een ritje op Sints paard. Midden in de nacht schrikken Woezel en Pip wakker. Er wordt geklopt op het hok! Wie o wie zou dat nou zijn?

Meer informatie.

 

Bobbi viert Sinterklaas

Bobbi viert Sinterklaas;

Bobbi viert Sinterklaas is een prentenboek. Beertje Bobbi staat heel blij te springen en hij zingt een vrolijk lied. Dan roept Bobbi: ‘Kijk daar zijn ze: Sinterklaas en Zwarte Piet!’ Onderdeel van de serie over Bobbi en geschikt voor kinderen vanaf ca. 2 jaar.

Meer informatie.

 

Jip en Janneke Sinterklaas komt!

Jip en Janneke Sinterklaas komt; Ze zingen sinterklaasliedjes en zetten hun schoen

Sinterklaas komt! Jip en Janneke kunnen niet langer wachten… Veel te vroeg zetten ze hun schoen en maken ze ruzie over welk liedje ze zullen zingen. Maar dan komt Sinterklaas eindelijk écht bij ze op bezoek en worden Jip en Janneke beloond met de allermooiste cadeaus. Tien heerlijke sinterklaasverhalen met feestelijke prenten van Fiep Westendorp.

Meer informatie.

 

Klaasje Sinterklaasje

 

Klaasje Sinterklaasje door Kathleen Amant

Een grappig en ontroerend verhaal over een jongetje dat helemaal opgaat in zijn fantasie. Een boek boordevol liefde voor de Sint. Kleine Klaas houdt zielsveel van Sinterklaas. Later, als hij groot is, wil hij zelf ook graag Sint worden. Mama heeft voor Klaasje een echte mijter gemaakt en die draagt hij altijd en overal, zelfs in bad en op de wc. Maar Sint worden is niet makkelijk.

Meer informatie.

 

 

Uitgelichte afbeelding 123RF.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *