Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest, recensie

Spekkie en Sproet - Een gevaarlijk knalfeest, recensie; Vivian den Hollander en Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest is een spannende detective voor kinderen van 7 jaar en ouder. Het boek, deel van de Spekkie en Sproet boekenserie, werd geschreven door Vivian den Hollander.

Spekkie en Sproet

De kinderboekenserie Spekkie en Sproet is een spannende boekenserie voor kinderen van 7 jaar en ouder om zelf te lezen. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze raadsels op. De serie werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest

De neef van Spekkie, Nelson, werkt alweer vijf jaar bij de politie. Daarom organiseren Spekkie en haar moeder een surpriseparty! Als ze onderweg zijn naar de feestwinkel ziet Spekkie dat de bloemenwinkel dicht is. Dat is vreemd, op donderdag is bloemiste Meryam er altijd… Sproet kijkt even om zich heen, hoort geritsel in de struiken en vindt een mobieltje op straat. Van wie zou die zijn?

Net als ze zich af vragen wat ze ermee moeten doen, komt er een vreemd berichtje op binnen. De afzender is Sjakie Knal. Wie is dat? En wat betekenen die vreemde cijfers? Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit. En dat kon best eens heel gevaarlijk worden…

Conclusie

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest is een spannende detective voor kinderen van zeven jaar en ouder om zelf te lezen, zeker als ze gek zijn op het oplossen van raadsels of misschien wel bij de politie willen gaan. Ik denk dat dit wel één van de spannendste delen is die ik tot nu toe gelezen heb, en dat zijn er toch al een aantal! Leuk ook dat Spekkie en haar moeder in dit deel stil staan bij het vijfjarige jubileum van Nelson, en dat ze zo trots zijn dat ze ter ere van hem een surpriseparty organiseren.

Mijn beoordeling Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest:

Specificaties:

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Juliette de Wit | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021673035 | 112 blz. | Augustus 2014

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Vivian den Hollander

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.