Spekkie en Sproet – Kinderboekenserie door Vivian den Hollander

Spekkie en Sproet kinderboekenserie voor kinderen van 7 jaar en ouder geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit

De kinderboekenserie Spekkie en Sproet is geschikt voor kinderen die gek zijn op raadsels. De serie werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter

De vader van Sproet heeft een nieuwe baan. Hij regelt van alles voor campings, en nu gaan ze kamperen. En Spekkie mag mee, samen met haar neef Nelson! Spekkie en Sproet vermaken zich prima op de camping, er is zoveel te doen. Maar dan worden ze opgeschrikt door sirenes: politie-auto’s! Wat zou er aan de hand zijn?

Het blijkt dat de bank in het dorp is beroofd. De politie lijkt te denken dat de bankovervaller de buit in het bos heeft verstopt. Maar waar dan? Spekkie en Sproet zien in elk geval de ene na de andere aanwijzing als ze met de boswachter het bos in gaan. Zouden ze het raadsel op kunnen lossen?

Spekkie en Sproet – Het geheim van de boswachter kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet en de verborgen code

Spekkies nicht Gwen gaat met haar man Bob verhuizen naar een groot, oud huis. Het huis is van de tante van Bob geweest, en er is nog heel veel op te ruimen. Daarom helpen Spekkie en Sproet een dagje mee. Tijdens het opruimen vinden ze op een vreemde plek een fotoboek. Ze vragen zich af waarom het zo goed was verstopt, en welk geheim erin te vinden zou zijn?

Ondertussen houden de buren alles nieuwsgierig in de gaten. Ze vertellen aan Spekkie en Sproet dat er wellicht iets verborgen ligt in het huis, maar dat zal wel niet waar zijn. Dan vinden Spekkie en Sproet een briefje met een code erop… Zou het dan toch waar zijn? Het tweetal heeft al hun speurtalent nodig om dit raadsel op te lossen!

Spekkie en Sproet en de verborgen code kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht

Spekkie en Sproet gaan neef Nelson helpen in de stadstuin van hun logeeradres. Op een ochtend is de moestuin vernield, loopt de geit los en ook verdwijnen er steeds padden uit de vijver. Als er bovendien nog een elektrische fiets gestolen wordt, gaan de twee speurders op onderzoek uit. Maar niets is wat het lijkt…

Spekkie en Sproet – Dieven in de nacht kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek (AVI E4) bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Het verdwenen beeld

Spekkie gaat op vakantie en omdat haar nichtje ziek is mag Sproet mag mee naar Curaçao! Zon, zee en strand betekent luieren en niks doen. Totdat ze op de radio horen dat er een duur beeld gestolen is. Spekkie heeft wel een idee wie de dader is, maar klopt dat ook?

Het raadsel van Vlekje

Als Spekkie en Sproet een spel in het park gaan doen, zien ze dat poes Vlekje vermist wordt. Tijdens het spelen zien ze de poes en besluiten hem thuis te brengen. Maar de man die de poes in ontvangst neemt lijkt helemaal niet blij te zijn dat ze weer thuis is…

Eenmaal terug in het park zien ze een meisje die om haar poes Maupie roept. Oh jee, ze zouden toch niet per ongeluk de verkeerde poes teruggebracht hebben? Maar dat zou het baasje van Vlekje dan toch gemerkt moeten hebben? Spekkie en Sproet besluiten op onderzoek te gaan!

Op glad ijs

Het is winter en Sproet wil graag schaatsen. Spekkie houdt er niet zo van, maar besluit uiteindelijk toch mee te gaan. En dat is maar goed ook, want als ze even uitrusten zien ze aan de achterkant van een huis een inbreker via een ladder naar boven klimmen! Het lukt ze helaas niet om hem op heterdaad te betrappen, maar een paar dagen later zien ze de man weer. Zal het ze dit keer lukken om hem tegen te houden?

Spekkie en Sproet – groot AVI leesboek kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – zelf lees boek

Spekkie en Sproet – zelf lees boek (AVI E4) bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Een vreemde zaak

Als Spekkie en Sproet buiten spelen komt er een politie-auto langs. Hij heeft haast, waar zou hij naartoe gaan? Spekkie ziet dat haar neef Nelson achter het stuur zit en besluiten hem te volgen. Ze komen uit bij een villa. Daar blijkt een dief actief te zijn, die waardevolle spullen gestolen heeft. Zouden Spekkie en Sproet kunnen helpen om deze zaak op te lossen?

De man met de hoed

Vandaag is een bijzondere dag. Spekkie en Sproet reizen samen met de trein naar Utrecht! Wanneer ze bij een tussenliggend station stoppen zien ze dat iemand zijn koffertje vergeet. Spekkie probeert hem nog achterna te rennen, maar helaas, hij is verdwenen. Intussen ontdekt Sproet dat er waarschijnlijk iets vreemds is met koffertje… Zou hij gelijk hebben?

De verdwenen spekkies

Spekkie moet sommen maken, maar hoe moesten ze ook alweer? Stiekem probeert ze een spekje uit de puntzak in haar la te pakken, dan kan ze beter nadenken. Helaas hoort de juf het geritsel en ze neemt de zak in beslag. Aan het einde van de dag vraagt Spekkie haar spekjes terug, maar de puntzak is verdwenen… Hoog tijd om dit raadsel op te lossen! Zal het ze lukken om de dader te ontmaskeren?

Spekkie en Sproet – zelf lees boek kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – Complot in de trein

Het is de laatste week van de vakantie. Daarom mogen Spekkie en Sproet samen met politieneef Nelson naar een grote kermis in Duitsland! Al snel heeft Spekkie in de gaten dat Nelson nog een reden heeft om naar Duitsland te gaan. Als ze ernaar vraagt vertelt hij dat er een beeld gestolen is en daarom moet hij met zijn Duitse collega’s overleggen.

In de trein krijgt Nelson een telefoontje. Het beeld lijkt niet naar Duitsland te gaan, maar door te reizen naar Wenen! Spekkie en Sproet vinden het prima, nu kunnen ze lekker speuren. En dat doen ze dan ook! De nachttrein naar Wenen zit namelijk vol mensen die zich verdacht gedragen… Maar wie van hen heeft het gestolen beeld bij zich?

Spekkie en Sproet – Complot in de trein kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest

De neef van Spekkie, Nelson, werkt alweer vijf jaar bij de politie. Daarom organiseren Spekkie en haar moeder een surpriseparty! Als ze onderweg zijn naar de feestwinkel ziet Spekkie dat de bloemenwinkel dicht is. Dat is vreemd, op donderdag is bloemiste Meryam er altijd… Sproet kijkt even om zich heen, hoort geritsel in de struiken en vindt een mobieltje op straat. Van wie zou die zijn?

Net als ze zich af vragen wat ze ermee moeten doen, komt er een vreemd berichtje op binnen. De afzender is Sjakie Knal. Wie is dat? En wat betekenen die vreemde cijfers? Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit. En dat kon best eens heel gevaarlijk worden…

Spekkie en Sproet – Een gevaarlijk knalfeest kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet – Oma vermist

De oma van Spekkie komt naar Nederland! Ze is jarig en geeft een groot feest in het museum waar ze vroeger werkte. Maar oma is daar duidelijk niet alleen om feest te vieren. Ze doet geheimzinnig en lijkt iets op het spoor te zijn. Dan vraagt ze of Spekkie haar wil helpen, wat ze als speurder natuurlijk graag doet!

Op de dag van het verjaardagsfeest is oma ineens verdwenen. Leek het alleen maar zo, of werd ze nou meegenomen…? Hoog tijd voor Spekkie en Sproet om in actie te komen!

Spekkie en Sproet – Oma vermist kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc

Na schooltijd, op weg naar huis, zien Spekkie en Sproet een beroving bij de bushalte. Het lijkt het werk te zijn geweest van een zakkenroller, want het ging zo vlug, niemand heeft wat gezien of gemerkt. Hoewel de beroving indruk heeft gemaakt, zijn ze het voorval gauw vergeten. Het circus is namelijk in de stad! Zouden ze daarheen mogen? Ze gaan het snel aan Spekkies moeder vragen, en het mag!

De volgende dag is het zover. Ze kijken enorm uit naar de spannende act van goochelaar en messenwerper Manolo Zapato. En het wordt nog veel toffer! Spekkie en Sproet mogen helpen bij de grote verdwijntruc. Dat was ontzettend spannend, vooral omdat ze geen idee hebben hoe de grote verdwijntruc werkt.

Na de show wil Spekkie nog even op het circusterrein rondkijken. Ze kunnen niet weten dat ze even later zelf ook zullen moeten verdwijnen…

Spekkie en Sproet en de grote verdwijntruc kreeg van mij vijf sterren.

Naar de recensie.

Spekkie en Sproet en de geheimzinnige tekening

Spekkie en Sproet vinden op straat een tekening met een gezicht erop. Het blijkt een politietekening te zijn: de man wordt gezocht! Als ze hem de volgende dag in een café zien zitten, besluit Spekkie hem te volgen, terwijl Sproet de politie waarschuwt. Maar Spekkie wordt door de crimineel betrapt en opgesloten, en de politie is in geen velden of wegen te bekennen…

Spekkie en Sproet – Wachtwoord Amigo

Spekkies neef Nelson is politie-agent. Op een dag is hij tot over zijn oren verliefd. Maar is zijn nieuwe vriendin wel te vertrouwen? Spekkie en Sproet komen iets verdachts op het spoor. Daarvoor moeten ze alleen nog even een wachtwoord kraken…

Spekkie en Sproet – Raadsels op het cruise-schip

Spekkie en Sproet gaan naar de bruiloft van Spekkies nicht. Het feest wordt gehouden op een groot schip dat vele wereldzeeën heeft bevaren, en er lopen mensen uit alle hoeken van de wereld rond. De bruid draagt een kostbare tiara, met diamantjes erop. Maar ineens is de tiara verdwenen! Spekkie en Sproet gaan op onderzoek uit, maar het schip is enorm, en alle gangen zien er hetzelfde uit…

Spekkie en Sproet – Een speurder let altijd op!

Een speurder let altijd op! heeft leesniveau AVI M4 en maakt deel uit van de Ik leer lezen met Zwijsen-serie groep 4. Spekkie en Sproet lossen ook dit keer weer een probleem op in dit spannende speurdersverhaal dat speelt op de opvang.

Spekkie en Sproet – Code rood

Er gebeurt een hoop in de buurt: een mode-ontwerper laat zijn nieuwe huis verbouwen, er zijn oplichters actief en dan breekt er ook nog brand uit in het speeltuintje. De hele buurt komt naar het bluswerk kijken, ook mode-ontwerper JP. Maar als JP weer thuiskomt, is er iemand binnen geweest: alle ontwerpen van zijn nieuwe collectie zijn gestolen… Gelukkig wonen er ook twee jonge speurders in de wijk!

Spekkie en Sproet – Een griezelige ontdekking

Het is feest bij Sproet in de straat. Als een van de gasten vraagt of hij binnen even mag bellen omdat zijn mobiel is gestolen, willen Spekkie en Sproet hem graag helpen. Maar de volgende dag ontdekken ze dat hij helemaal niet de nieuwe buurman is, zoals hij zei. En als ze het nummer bellen dat de man op een stukje papier gekrabbeld heeft, komen ze iets heel duisters op het spoor…

Spekkie en Sproet – Spion uit de lucht

Spekkie gaat een nachtje logeren bij Sproet. Als ze horen dat er de laatste tijd veel wordt ingebroken in de buurt, kan Spekkie nog maar aan één ding denken: speuren! Misschien kunnen ze de hond van de buurvrouw wel trainen als speurhond… In de tussentijd houden Spekkie en Sproet alles en iedereen goed in de gaten. Verdachte personen zijn er genoeg! Zoals die jongen met die drone die ze steeds zien. Zou hij er iets mee te maken hebben?

Spekkie en Sproet en de dolk van de sultan

Spekkie en Sproet horen van neef Nelson, die bij de politie werkt, dat er een bijzondere edelsteen is verdwenen uit een oude dolk. De dolk is te zien op een tentoonstelling over de woestijn. De dief moet nog in de buurt zijn, want sinds de ontdekking heeft niemand het gebouw verlaten. Spekkie en Sproet besluiten Nelson een handje te helpen. Ze begluren verdachte personen en luisteren gesprekken af. Het lijkt wel of iedereen er iets mee te maken heeft…

Spekkie en Sproet en het raadsel van Roderik

De opa van Sproet is klusjesman bij jonkheer Roderik. De oude jonkheer is een beetje in de war. Hij heeft geen idee waar hij de diamanten halsketting heeft verstopt die al generaties lang in de familie is. Binnenkort gaat zijn kleindochter trouwen, en hij wil haar dolgraag de ketting geven. Spekkie en Sproet beloven hem de ketting op te sporen. Ondertussen verdwijnen er allerlei kostbaarheden uit het landhuis. Is er een dief actief? De butler, de verpleegster, de tuinman… allemaal gedragen ze zich nogal verdacht!

Spekkie en Sproet en de vreemde ontvoering

Als Spekkie en Sproet op straat gegil horen en zien hoe een meisje een auto in wordt gesleurd, komt het dappere duo meteen in actie. Ze bellen neef Nelson, die bij de politie werkt. Die komt met loeiende sirene aan geracet, maar… het blijkt vals alarm. De ontvoering van het meisje Sofia was in scène gezet voor een filmopname. Als Sofia even later van de filmset verdwijnt, maken Spekkie en Sproet zich dan ook niet al te druk. Ze mogen lekker met Nelson naar de kermis. En daar zien ze Sofia! Eerst in het spookhuis, dan in het reuzenrad. Maar iets klopt er niet…

Spekkie en Sproet en de verdwenen kaketoe

Spekkie en Sproet staan samen op de camping. In de duinen vlakbij scharrelt een vreemde man rond. Hij jaagt Spekkie weg en zegt dat ze in de duinen niks te zoeken heeft. Kort daarop verdwijnt Kareltje, de bijzondere kaketoe van meneer Baas. Is hij ontvoerd? En zo ja, heeft die vreemde man daar dan iets mee te maken? Tijd voor Spekkie en Sproet om in actie te komen!

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com