Spekkie en Sproet zelf lees boek, recensie (AVI E4)

Spekkie en Sproet - zelf lees boek, recensie; Vivian den Hollander en Juliette de Wit.

In Spekkie en Sproet zelf lees boek (AVI E4) lossen Spekkie en Sproet maar liefst drie spannende zaken op. Het boek, deel van de Spekkie en Sproet boekenserie, werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet

De kinderboekenserie Spekkie en Sproet is een spannende boekenserie voor kinderen van 7 jaar en ouder om zelf te lezen. Samen beleven ze allerlei spannende avonturen en lossen ze raadsels op. De serie werd geschreven door Vivian den Hollander en geïllustreerd door Juliette de Wit.

Spekkie en Sproet zelf lees boek

Spekkie en Sproet zelf lees boek bevat drie verhalen waarin Spekkie en Sproet spannende zaken oplossen!

Een vreemde zaak

Als Spekkie en Sproet buiten spelen komt er een politie-auto langs. Hij heeft haast, waar zou hij naartoe gaan? Spekkie ziet dat haar neef Nelson achter het stuur zit en besluiten hem te volgen. Ze komen uit bij een villa. Daar blijkt een dief actief te zijn, die waardevolle spullen gestolen heeft. Zouden Spekkie en Sproet kunnen helpen om deze zaak op te lossen?

De man met de hoed

Vandaag is een bijzondere dag. Spekkie en Sproet reizen samen met de trein naar Utrecht! Wanneer ze bij een tussenliggend station stoppen zien ze dat iemand zijn koffertje vergeet. Spekkie probeert hem nog achterna te rennen, maar helaas, hij is verdwenen. Intussen ontdekt Sproet dat er waarschijnlijk iets vreemds is met koffertje… Zou hij gelijk hebben?

De verdwenen spekkies

Spekkie moet sommen maken, maar hoe moesten ze ook alweer? Stiekem probeert ze een spekje uit de puntzak in haar la te pakken, dan kan ze beter nadenken. Helaas hoort de juf het geritsel en ze neemt de zak in beslag. Aan het einde van de dag vraagt Spekkie haar spekjes terug, maar de puntzak is verdwenen… Hoog tijd om dit raadsel op te lossen! Zal het ze lukken om de dader te ontmaskeren?

Conclusie

De boekenserie Spekkie en Sproet is echt perfect voor kinderen die er wel van houden om raadsels op te lossen. Daarbij zijn juist de drie verhalen in Spekkie en Sproet zelf lees boek ook erg geschikt voor kinderen die meer van korte verhalen houden.

Het Spekkie en Sproet zelf lees boek is een bundel met drie heerlijke detectives voor kinderen van 7 jaar en ouder. Hoewel alle drie de verhalen spannend waren, maakte vooral De man met de hoed indruk. Spekkie en Sproet die samen met de trein gingen, zonder ouders en dan ook nog zo’n spannend avontuur beleven, jeetje! Gelukkig lopen alle verhalen altijd goed af.

Mijn beoordeling Spekkie en Sproet zelf lees boek:

Specificaties:

Auteur: Vivian den Hollander | Illustraties: Juliette de Wit | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021678337 | 144 blz. | April 2018

Spekkie en Sproet zelf lees boek is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer van Vivian den Hollander

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.