Sterren & planeten, recensie

Sterren en planeten - Wondere Wereld serie; Informatief boek voor kinderen vanaf 5 jaar met leuke weetjes en bijzondere verhalen over sterren en planeten.

Sterren & planeten, recensie. Een informatief boek uit de Wondere Wereld serie voor kinderen vanaf 5 jaar die gek zijn op leuke weetjes en bijzondere verhalen over sterren en planeten. Het werd geschreven door Mack.

Sterren & planeten

Sterren en planeten - Wondere Wereld serie; Informatief boek voor kinderen vanaf 5 jaar met leuke weetjes en bijzondere verhalen over sterren en planeten.

Het boek Sterren en planeten vertelt alles over de aarde, ons zonnestelsel, het heelal en de ruimtevaart, onderwerpen waar veel kinderen door zijn gefascineerd. Het boek is bovendien erg overzichtelijk opgebouwd:

De aarde

In het hoofdstuk over de aarde leer je dat de aarde een planeet is, de zon een ster en dat de getijden, eb en vloed, bepaald worden door de maan. En ken jij het verschil tussen kometen en meteoren al?

Ons zonnestelsel

Dat de aarde niet de enige planeet is leer je in het hoofdstuk over ons zonnestelsel. Er zijn acht planeten die, net als de aarde, rond de grote zon draaien. En aangezien er veel interessante feitjes over deze planeten te vertellen valt hebben ze ieder hun eigen hoofdstuk.

Het heelal

Maar ons zonnestelsel is slechts een klein deeltje van het heelal! Het heelal is zelfs zo groot dat niemand ooit het begin of het einde ervan heeft gezien. Hoe het heelal is ontstaan? Er is iemand die het precies weet…

De ruimtevaart

Tot slot wordt er nog het een en ander verteld over de ruimtevaart. Want die sterren en planeten, daar zijn veel mensen erg nieuwsgierig naar! Dus reizen astronauten met raketten naar de maan, het ISS en inmiddels staat de planeet Mars ook op het lijstje van velen. Wil je hier meer over weten? Bekijk dan ook eens het blog Het leven van een astronaut, boekenserie.

Conclusie Sterren & planeten

Misschien merk je het al een klein beetje, maar dankzij de overzichtelijke opbouw is het boek Sterren en planeten volgens mij echt een perfect boek voor beginnende ruimte-ontdekkers van 5 jaar en ouder. Alle basisinformatie is in heldere taal opgeschreven. Ik als ouder heb er ook nog het een en ander van kunnen leren, zoals het verschil tussen kometen en meteoren.

De illustrerende foto’s zijn daarbij ook erg mooi om te zien en nodigen uit tot het vertellen van verhalen. Elk hoofdstuk beslaat twee pagina’s en aan het einde van deze twee pagina’s wordt een vraag gesteld wat het begrijpend lezen bevordert.

Mijn beoordeling Sterren & planeten:

Specificaties:

Auteur: Mack | Uitgeverij: Clavis Uitgeverij | 9789044829976 | 77 blz. | April 2017 | 5-8 jr.

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.