Suus, een kind van de sterren – recensie

Suus een kind van de sterren over energievelden en Qi (chi)

Van Bullseye Publishing ontving ik het bijzondere boek Suus, een kind van de sterren geschreven door Sandra Keulen. Het vertelt het verhaal van Suus die op spelende wijze leert hoe energievelden werken. Wat vond ik van het boek?

Suus, een kind van de sterren

Wanneer Suus voor haar tiende verjaardag een fretje krijgt gebeurt het voor het eerst. “Kun je kleuren voelen?” vraagt ze zichzelf hardop af. Haar opa Chen hoort wat ze zegt en met zijn zachte begeleiding versterken ze haar gave. Helaas zitten er drie kinderen in haar klas die Suus maar vreemd vinden. Suus noemt hen de LOL-groep om het gepest van hen draaglijker te maken. Nadat de drie horen dat Suus Bella de hond met haar gave heeft kunnen helpen noemen ze haar ‘heks’ en wordt het voor Suus nog onplezieriger op school. De juf betrapt de drie pestkoppen echter en ze krijgen strafwerk en hun ouders worden gebeld. De LOL-groep zint op wraak en dan gaan ze echt te ver. Suus wordt zichtbaar beschadigd…

De ouders van de drie worden wederom gebeld, de politie wordt er zelfs bijgehaald en van de schooldirecteur mag Suus zelf een straf verzinnen. Ze verbaast iedereen met haar reactie.

Meer informatie over het boek Suus, een kind van de sterren vind je hier.

 

Wat vond ik ervan?

Iedereen weet dat kinderen keihard en meedogenloos tegen elkaar kunnen zijn. Misschien heb jij je tijdens je kindertijd ook wel anders dan anderen gevoeld? Of misschien ben je dat gevoel van vreemde eend in de bijt nooit kwijtgeraakt omdat je nu eenmaal dingen kan die andere mensen maar moeilijk kunnen bevatten. Ik geloof erin dat er meer is dan je kunt zien. Ik geloof er ook in dat wij in de Westerse wereld zo ver verwijderd zijn van ons gevoel, onze Qi, dat we er niet eens meer goed contact mee kunnen leggen. Iets wat kinderen vaak wel erg goed kunnen.

Als ik in het boek lees wat je met je Qi kan doen dan is het zonde dat we ons er niet meer voor openstellen dan we nu doen. Maar gelukkig staan er achter in het boek een aantal oefeningen die je kunt doen om bewuster te leven. Lees het boek Suus, het kind van de sterren en ontdek hoe ook jij je hiervoor open kunt stellen.

Het boek is geschikt voor kinderen tussen 8 en 14 jaar. Meer informatie vind je hier.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *