Tim de kleine boswachter kinderboekenserie

Tim de kleine boswachter kinderboekenserie

De meeste kinderen kennen boswachter Tim wel. Ken jij een kind dat groot fan is of misschien zelfs wel boswachter wil worden? Dan is de kinderboekenserie Tim de kleine boswachter perfect voor hem of haar!

Tim de kleine boswachter

Kinderboekenserie Tim de kleine boswachter - Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch; Uitgeverij Volt

Tims vader is boswachter. Hij heeft Tim van alles geleerd over het bos en de dieren die er wonen. Wanneer Tim voor zijn verjaardag een echt boswachtersuniform én een ‘Turbotrapper’ cadeau krijgt, is hij net als zijn vader een echte boswachter. En in het bos is altijd genoeg te doen! Zo kun je hutten bouwen en in plassen stampen. Maar lukt het Tim ook om een gewonde kauw er weer bovenop te helpen? Gelukkig krijgt hij hulp van zijn vriendinnetje Tippi die misschien óók wel boswachter wil worden.

Jan Paul Schutten ging met ‘de echte’ boswachter Tim op pad. Tijdens urenlange wandelingen door het bos en over de hei vertelde Tim over zijn belevenissen in zijn huidige beroep als boswachter. Maar ook over hoe hij vroeger al van het stampen in de plassen kon genieten, over zijn kinderwens om later boswachter te worden én over zijn kauw Hansje die hij tam maakte. Jan Paul liet zich door deze verhalen inspireren voor de avonturen van Tim de kleine boswachter.

Tim de kleine boswachter kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Tim de kleine boswachter – De baas van het bos

Tim de kleine boswachter De baas van het bos - deel 2; Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch; Uitgeverij Volt

In het tweede deel gebeurt er weer van alles in het bos van de kleine boswachter Tim. Met zijn vriendinnetje Tippi en zijn tamme kauw Hansje beleeft hij de gekste en leukste avonturen. In wat voor situatie ze ook belanden, ze komen altijd met een bijzondere oplossing. Of het nu gaat om vandalen in het bos, een gemene stroper of lawaaiige motorcrossers: de kleine boswachters zijn iedereen te slim af.

Natuurlijk gebeuren er ook genoeg vrolijke dingen. Want als je weet wat je er allemaal kunt doen, dan zijn de bossen minstens zo spannend en meeslepend als een groot pretpark!

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Tim de kleine boswachter – Het bospretpark

Tim de kleine boswachter Het bospretpark (strip- en doeboek); Jan Paul Schutten en Tim Hogenbosch; Uitgeverij Volt

In juni 2023 verschijnt strip- en doeboek Het bospretpark. Wat een pech! Het schoolreisje kan niet doorgaan. De bus die iedereen zou brengen krijgt motorpech. Er is niet meteen een nieuwe bus beschikbaar, daarom wordt het schoolreisje afgelast.

Gelukkig heeft Tim een plan. Hij legt samen met zijn vader een pretpark aan in het bos. Met schommels van banden die aan takken hangen, een reuzenwip gemaakt van een omgevallen boom, Remy die een kar trekt, een superhoge klimboom, een huttenbouwwedstrijd en heel veel andere spelletjes.

Het stripverhaal over het nieuwe bospretpark van Tim wordt afgewisseld met zoekplaten, een quiz, een afmaakverhaal en tekenopdrachten.

Pre-order bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.