Today is your future, recensie

Today is your future, recensie

Today is your future, recensie. Door het lezen van dit boek creëer je een mindset die je kan helpen bij persoonlijke en zakelijke groei en hoe je alles kunt bereiken wat je maar wil. Hoe dan? Nou, daar vertel ik je graag meer over! En Rini, bedankt dat ik een exemplaar mocht ontvangen!

Today is your future

Today is your future, recensie; Mindset boek geschreven door Rini Petersen

Als je op zoek gaat naar de betekenis van mindset kom je de meest ingewikkelde definities tegen. Voor mij is mindset niks anders dan het Engelse woord voor overtuiging. De manier waarop mensen over zichzelf denken en naar zichzelf kijken. Heb jij een negatieve mindset? Dan is het goede nieuws dat daar wat aan te doen is! Een goed startpunt is het lezen van Today is your future.

Het mindset boek Today is your future is geschreven door ervaringsdeskundige Rini Petersen. Hij liep stuk op de door hem ingeslagen weg, maar durfde lang niet toe te geven dat zijn keuzes hem uitputte. Ondanks zijn slechte start in het leven en ADHD wist hij te ontsnappen aan de chaos in zijn leven. Aan de chaos in zijn hoofd. De enige manier om te veranderen, is om te veranderen. Klinkt dat te simpel?

Rini laat je met dit boek zien dat veranderen kan! Daarbij is het nodig om eerlijk om te gaan met je eigen mogelijkheden. Vaak is het prima dat je bepaalde dingen (nog) niet kunt. Even vaak is het nodig om aan jezelf te werken wanneer je groei wilt bereiken: om te kunnen bereiken wat je wél wilt. Dan is het tijd om bewust andere keuzes te gaan maken. Wie de eigen grenzen en mogelijkheden eenmaal kent, ervaart vrijheid.

Conclusie Today is your future

Wat een indrukwekkend levensverhaal… Tijdens en na het lezen besefte ik weer eens dat het enorm veel uitmaakt waar en met wie je opgroeit. Net als ik heeft Rini ADHD en ik moet zeggen dat ik, ondanks dat ons leven op heel veel punten wel iets anders is verlopen, veel van zijn verhaal herken. Met name zijn vechtersmentaliteit, die ook bij mij op veel fronten aanwezig is.

Wat mensen vaak onderschatten is het belang van deze vechtersmentaliteit. En ik denk zelfs dat de term in dit opzicht niet helemaal de lading dekt. Wij zien kansen en mogelijkheden die anderen vaak niet zien en zijn vaak ook niet bang om ze te grijpen. En dat maakt het meteen zo moeilijk om een kind te zijn met ADHD, want neurotypische mensen worden vaak erg onrustig van ‘outside the box ‘ denken… Maar het is diezelfde vechtersmentaliteit die er ook voor zorgt dat we ons doel willen behalen, ongeacht wat een ander er ook van zegt.

ADHD

Rini beschrijft ook heel mooi dat we helaas vaak onbedoeld ook erg onhandig zijn, omdat we eerst dingen doen en dan pas nadenken. En soms dus ook mensen (fysiek) pijn doen. Ik heb nog steeds wel eens momenten waarop ik te enthousiast een grapje maak wat ik van te voren iets beter had moeten doordenken…

Ritalin

Ben ik het met alles eens? Nee, toch niet. Rini zegt op een gegeven moment dat hij begrijpt waarom mensen met ADHD soms verslaafd raken aan Ritalin (methylfenidaat). Sinds ik een paar jaar geleden officieel de diagnose ADHD kreeg gebruik ik dit medicijn, uiteraard op afgestemde dosis, en ik functioneer vele malen beter dan ik in de jaren ervoor gedaan heb…

Maar goed, als je een weg met de nodige verslavingen hebt afgelegd, net zoals Rini, dan begrijp ik heel goed waarom hij er bewust voor kiest geen medicatie zoals Ritalin te gebruiken.

Mindset

Toch lees ik in het boek Today is your future heel herkenbare dingen, misschien wel een teken dat ik al de juiste mindset heb? En wat ik mij dan afvraag: komt dat dan door de ADHD of staat dat los van elkaar? Want het boek had zo door mij geschreven kunnen zijn! Zo ben ik ervan overtuigd dat (vooruit, bijna) alles in het leven een keuze is, vooral hoe je met tegenslagen omgaat. Als je bij de pakken neer gaat zitten dan weet je zeker dat je niet vooruit komt…

Nog zoiets wat ik ook graag aan mijn kinderen meegeef: blijf altijd vragen stellen. Want door het stellen van vragen word je slimmer. En verzamel mensen om je heen die je niet uitlachen en die jouw dromen, en dus jou als persoon, serieus nemen… Uiteindelijk ben alleen jij verantwoordelijk voor je leven en je eigen geluk.

Over Rini Petersen

Auteur van Today is your future is Rini Petersen. Hij groeide op in een achterstandswijk, werd van school gestuurd, raakte dakloos en aan de drugs en bouwde een enorme schuld op. Gelukkig vond hij uiteindelijk de weg naar het leven dat hij wilde.

Zijn, voor sommigen aangrijpende, levensgebeurtenissen mixte hij met de lessen die hij leerde. Zo ontwikkelde hij de 1×8 mindset methode, die hij opschreef in Today is your future. Deze mindset methode is een unieke methode om verkeerde patronen te vervangen door nuttige, waardoor iedereen kan bereiken wat hij wil!

Mijn beoordeling Today is your future:

Specificaties:

Auteur: Rini Petersen | 9789090363424 | 127 blz. | November 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Mindsetboek.com (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina betreft een samenwerking en bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.