Trein zoekboek – Stephan Lomp – recensie

Trein zoekboek geschreven door Stephan Lomp; Concentratie verbeteren kind

Een tijdje geleden was ik bij een kennis op bezoek. Op de tafel lag een boek met hele mooie tekeningen, zonder tekst: een zoekboek. Sinds die tijd ben ik door zoekboeken gefascineerd en ik was dan ook erg blij dat mijn jongste zoon een zoekboek bij de bibliotheek wilde lenen: Lomps’ trein zoekboek, geschreven door Stephan Lomp.

Mijn jongste zoon is nu ruim vier jaar. Het is een heerlijk ondernemend kind, ontzettend impulsief en temperamentvol. En snel afgeleid. En hoewel dat laatste natuurlijk ook bij de leeftijd hoort merk ik dat ik het af en toe wel lastig vind! Daarom ging ik op zoek naar tips. Naast puzzelen was één van de tips om de concentratie te verhogen het samen “lezen” van zoekboeken. 

Top, doen we!

Recensie Trein zoekboek- Stephan Lomp

Trein zoekboek

Het Trein zoekboek is een hardkartonnen aanwijs- en zoekboek over treinen. Het boek bevat vier verschillende grote tekeningen. Op de eerste dubbele pagina, voorafgaand aan de vier overvolle zoekplaten vol maffe (dier)figuren, staan zo’n dertig figuren met bijbehorende zoekopdrachten vermeld. Op de achterflap worden nog eens twaalf zoekopdrachten geschetst. Een paar voorbeelden: “Waar is de muis?” en “Wat doet de vleermuis?”.

Het is niet eenvoudig om in de zeer gedetailleerde platen de antwoorden te vinden. De prachtige illustraties bevatten humoristische details, iedere keer als je het boek erbij pakt zie je iets nieuws. Het Trein zoekboek is dan ook goed voor uren zoekplezier!

 

Wat vinden de kinderen van het Trein zoekboek?

Eerlijk is eerlijk, ik ben zelf verrast over het effect van het zoekboek op mijn zoontje. Juist omdat we samen interactief bezig waren met het oplossen van de zoekopdrachten bleef hij langer gefocust. De vier tekeningen zijn sowieso erg leuk om naar te kijken en ook prima zonder de zoekopdrachten te bekijken. Iedere keer vond zoonlief wel iets nieuws om over te praten! Mijn dochter was duidelijk minder geïnteresseerd in het boek. 

 

Mijn mening over het Trein zoekboek 

Volgende de productspecificaties is de aanbevolen leeftijd circa drie jaar. Ik ben het daar niet helemaal mee eens aangezien dochter van drie weinig interesse in het boek had, en ze de zoekopdrachten nog best wel lastig vond. Is jouw kind daarentegen ontzettend geïnteresseerd in treinen dan kan ik me zo voorstellen dat die het boek al wel fantastisch vindt.

Meer informatie over het Trein zoekboek vind je hier.

 

Lees ook

 

3 reacties op “Trein zoekboek – Stephan Lomp – recensie

  1. Pingback: Buikje bloot: Karels grote boek over het lichaam - Leesboekenenmeer

  2. Pingback: Heksje Mimi | Magische verhaaltjes voor kleuters - Leesboekenenmeer

  3. Pingback: Wat een winter! kijk- en zoekboek | Recensie - Leesboekenenmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *