Trubbel de trol – De griezels van Bakstein, recensie (AVI M5)

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein, recensie (AVI M5)

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein (AVI M5) gaat over Sanne en Pepijn die samen met hun vader én Trubbel de trol in het Nevelwoud wonen. De boekenserie werd geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer.

Halloween

Toen ik op zoek was naar leuke griezelboeken voor kinderen kwam ik de boekenserie Trubbel de trol tegen. Aangezien ik de serie zelf ook nog niet kende besloot ik de boeken voor te lezen, en dat was een groot succes!

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein

Pepijn en Sanne gaan samen met hun vader naar de grote stad om op familiebezoek te gaan. Aangezien de stad niet echt geschikt is voor trollen moet Trubbel thuis blijven, in het Nevelwoud. Maar wie moet er dan pannenkoekers voor hem bakken? Dus Trubbel besluit zijn mensbeesten te verrassen en zichzelf mee te smokkelen. Tijdens een rustmoment klimt Trubbel uit de kofferbak en het gezin rijdt zonder hem weg! Wat moet hij nu doen?

Trubbel besluit naar Sanne, Pepijn en Mendert op zoek te gaan, maar verdwaalt al snel in het grote Bakstein. En dan blijkt het in de stad minstens zo gevaarlijk te zijn als in de bossen! Want onder de straten wonen allerlei griezels: het monster onder het bed, rioolheksen, en zelfs een echte horror clown. Allemaal zitten ze achter Trubbel aan!

Gelukkig ontmoet hij ook nieuwe vrienden in de stad. Met de hulp van een truis, een tuinkabouter en de wijze Grootmagister gaat Trubbel op zoek naar zijn mensbeesten. Maar de griezels van Bakstein zitten hem op de hielen…

Conclusie

Het boek Trubbel de trol – De griezels van Bakstein is het vierde deel van de serie. Waar de eerdere delen naast spannend vooral heel erg grappig zijn, is Trubbel de trol – De griezels van Bakstein behoorlijk spannend! Iedere volwassene die de film It heeft gezien krijgt hoogstwaarschijnlijk de kriebels van de killerclown en al het andere gespuis dat onder de straten van de stad blijkt te leven. Eén ding is zeker, je kind zal voortaan anders naar zijn of haar woonplaats kijken! Heeft jouw kind leesniveau AVI E5? Dan is het ook een prima zelfleesboek.

Mijn beoordeling Trubbel de trol – De griezels van Bakstein:

Specificaties:

Auteur: Reggie Naus | Illustraties: Kees de Boer | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021677132 | 112 blz. | April 2017

Trubbel de trol – De griezels van Bakstein is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Gerelateerd

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.