Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer, recensie (AVI M5)

Trubbel de trol - De vloek van het Nevelmeer, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer, recensie (AVI M5). Sanne en Pepijn wonen samen met hun vader en Trubbel de trol in het Nevelwoud, en daar is het soms niet helemaal pluis… Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer.

Halloween

Toen ik op zoek was naar leuke griezelboeken voor kinderen kwam ik de boekenserie Trubbel de trol tegen. Aangezien ik de serie zelf ook nog niet kende besloot ik de boeken voor te lezen, en dat was een groot succes!

Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer

Trubbel de trol - De vloek van het Nevelmeer, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

Het is zomer en Pepijn en Sanne zwemmen elke dag in het Nevelmeer. Maar wat ze niet weten is dat het op dat meer niet pluis is. Dat had hun vriend Trubbel de trol wel eerder mogen vertellen… Wanneer Pepijn tijdens een boottochtje spoorloos verdwijnt, komen Trubbel en zijn vrienden in een gevaarlijk avontuur terecht. Wat is het geheim van het Nevelmeer?

Conclusie

Het boek Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer is het vijfde deel van de serie. Waar de eerste drie delen naast spannend vooral heel erg grappig zijn, worden het vierde en vijfde deel langzaam maar zeker steeds spannender. Zwemt je kind graag in open water? Dan kan het maar zo zijn dat het water niet snel meer hetzelfde zal zijn!

Eén ding is zeker, de serie zit vol humor, spanning en avontuur wat het ook ideale boeken maakt om voor te lezen. Ik lig samen met de kinderen met regelmaat dubbel van het lachen om de hilarische capriolen die Trubbel uithaalt. Heeft jouw kind leesniveau AVI M5? Dan is het ook een prima zelfleesboek.

Mijn beoordeling Trubbel de trol – De vloek van het Nevelmeer:

Specificaties:

Auteur: Reggie Naus | Illustraties: Kees de Boer | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021679051 | 128 blz. | Maart 2019

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bookspot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.