Trubbel de trol, recensie (AVI E5)

Trubbel de trol, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

Trubbel de trol, recensie (AVI E5). De vader van Sanne en Pepijn is boswachter geworden van het Nevelwoud. Bewoners zeggen dat het er niet pluis is… Hebben ze gelijk? Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer.

Halloween

Toen ik op zoek was naar leuke griezelboeken voor kinderen kwam ik de boekenserie Trubbel de trol tegen. Aangezien ik de serie zelf ook nog niet kende besloot ik de boeken voor te lezen, en dat was een groot succes.

Trubbel de trol

Trubbel de trol, recensie; Geschreven door Reggie Naus, illustraties door Kees de Boer

De moeder van Sanne en Pepijn is overleden. Hun vader Mendert besluit dat het roer om moet en wordt daarom boswachter van een immens bos: het Nevelwoud. Bewoners van het dorpje adviseren hen om meteen te vertrekken, het is niet pluis in het woud! Maar Mendert gelooft er helemaal niks van en verdenkt de inwoners van stroperij. Hij is dan ook vastbesloten om ze op heterdaad te betrappen.

Maar Pepijn ontdekt al snel dat de inwoners wel eens gelijk kunnen hebben… Als hij wil weten welk beest ’s nachts de vuilnisbak leeg eet krijgt hij de verrassing van zijn leven: het is een trol! Trubbel heet hij, en hij wordt al snel Pepijns vriend.

Al snel komen Sanne en Pepijn erachter dat Trubbel niet de enige trol in het Nevelwoud is… Trubbel woont namelijk in een grot bij zijn opa. En opa trol wil niets liever dan weer eens een recept maken uit zijn Mensbeestenkookboek…

Conclusie

Het boek Trubbel de trol is dus het eerste deel van de serie. Ik heb het boek met heel veel plezier voorgelezen. Er zit veel humor in, maar is op sommige momenten ook echt wel spannend. Heeft jouw kind leesniveau AVI E5? Dan is het ook een prima zelfleesboek.

Mijn beoordeling Trubbel de trol:

Specificaties:

Auteur: Reggie Naus | Illustraties: Kees de Boer | Uitgeverij: Ploegsma | 9789021672700 | 112 blz. | April 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.