Vaderdag – Boekentip voor elk type man

Boeken voor mannen voor Vaderdag, verjaardag, Sinterklaas, Kerstmis of om gewoon cadeau te doen

Vaderdag, Sinterklaas, Kerstmis, zijn verjaardag… Weet jij af en toe ook niet meer waarmee jij je man of vader zal gaan verrassen? Om het je wat makkelijker te maken zette ik een aantal boeken voor mannen op een rij. Welk boek ga jij geven?

Tips voor het kiezen van het juiste boek voor Vaderdag

Het geven van een boek voor Vaderdag is een ontzettend leuk idee, zeker als je gebruikt maakt van de volgende tips. Want laten we gelijk maar beginnen bij de eerste uitdaging: hoe kies je nou het juiste boek voor Vaderdag? Daarvoor is het belangrijk om na te denken over de voorkeuren van je vader. Welk genre boeken leest hij graag? Houdt hij van spanning, avontuur, geschiedenis of juist persoonlijke ontwikkeling? Of luistert hij misschien liever naar een verhaal in plaats van het zelf te lezen?

Om een boek voor Vaderdag nog specialer te maken kun je ervoor kiezen om een mooi gebonden boek te geven of een speciale editie. En een persoonlijke boodschap toevoegen is ook altijd erg leuk. Zo heb ik veel kinderboeken waarin staat van wie ik ze gekregen heb en wanneer. Schrijf je liever niet in een boek dan kun je natuurlijk ook een los kaartje toevoegen.

Verras je vader op Vaderdag

Heb je al een perfect cadeau en wil je je vader eens extra in het zonnetje zetten? Zorg dan eens voor een aantal extra verrassingen.

 • Begin de dag met een ontbijt op bed, compleet met zijn favoriete gerechten en een kopje koffie of thee.
 • Verzamel familieleden en maak samen een persoonlijke videoboodschap waarin iedereen vertelt waarom hij zo bijzonder is.
 • Plan een dag vol activiteiten die hij leuk vindt, zoals een bezoek aan een museum, een wandeling in de natuur of een filmavond thuis. Soms zijn ervaringen waardevoller dan materiële zaken!

Boekentips voor Vaderdag

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Uitgelichte afbeelding: 123rf.com

12 reacties op “Vaderdag – Boekentip voor elk type man

 1. Alyt van der Heide zegt:

  He wat een leuk boek voor mijn man en papa van onze twee meiden.
  Ja BBQ en bier is hij gek op.
  En wij genieten graag van zijn BBQ kunsten. Dus dat boek zouden wij hem graag cadeau doen op Vaderdag.

 2. Charlotte de Kreiger zegt:

  Wat een leuke actie! Dolgraag zou ik mijn mannetje verwennen met een leuk boek! De verborgen impact lijkt me echt iets voor hem en ben ik ook erg benieuwd naar! Een boek over financiën zou ook niet misstaan in dit rijtje

  • Gera zegt:

   Bedankt voor je reactie. Helaas heb je het artikel niet goed gelezen, ik geef namelijk een ander boek weg…

 3. Anna zegt:

  Barbeque en bier echt iets waar mijn vriend blij van wordt,ik verras hem graag met het boek. Leuk cadeau!

 4. Marieke IJskes zegt:

  Ik zou het boek bbq en bier graag cadeau doen aan mijn man, omdat hij de liefste meest hardwerkende vader is die ik ken , en omdat hij door omstandigheden de financiele kar alleen moet trekken en dat zonder mopperen en met liefde doet!! Lekker biertje en bbq-en is dan de ideale ontspanning 😉

 5. Iris zegt:

  Graag doe ik mee, lijkt me echt iets voor mijn papa. Zou fijne verrassing zijn. Heb geen social media maar ik hoop dat ik de kans krijg om mee te doen?? (en anders jammer, maar veel succes aan de andere deelnemers?)

 6. Anita H. zegt:

  Geen idee waarom dat zou moeten. Maar wij houden in de familie wel erg van barbecuen. Inclusief mijn pa, die graag de leiding neemt zeg maar. En ik vind het gewoon wel heel leuk om hem met dit boek te kunnen verrassen.

 7. Marieke zegt:

  Wat leuk!!! Dank je wel, hij zal er erg blij mee zijn (en wij ook want wij mogen mee eten 😉

Reacties zijn gesloten.