Valse beloftes: Kate Burkholder serie deel 3 – recensie

Recensie Valse beloftes, Kate Burkholder serie deel 3, Linda Castillo

In maart maakte ik kennis met de schrijfster Linda Castillo. Ze heeft een trilogie geschreven over politieagente Kate Burkholder. In dit blog lees je wat ik van deel 3: Valse beloftes, vond.

Boekenseries en ik, het is vaak geen goede combinatie… Ook dit keer begon ik weer eens bij het compleet verkeerde (lees: laatste) deel voordat ik erachter was dat ik te maken had met een serie over Kate Burkholder. Of nou ja, ik merkte het stiekem wel eerder, maar het verhaal kon ik op zichzelf prima lezen. Iets wat eigenlijk ook heel knap te noemen is! Ik begon met deel 3, las toen een stuk van deel 2 Voor altijd stil, ging naar deel 1 Zwijgplicht en weer terug voor het laatste stuk van deel 2.

 

Valse beloftes

Recensie Valse beloftes, Kate Burkholder serie deel 3, Linda Castillo

We kunnen na het lezen van deel 1 (Zwijgplicht) en 2 (Voor altijd stil) wel de conclusie trekken dat politiechef Kate Burkholder een harde tante is. Helaas zorgt de Slaboughzaak ervoor dat ze weer alle emoties buiten de deur moet zien te houden. Vier kinderen zijn verweesd achtergebleven na een tragisch ongeluk waarbij de ouders en een oom door verstikking in een put met methaangas zijn omgekomen. Uit de autopsie blijkt echter dat het geen tragisch ongeval, maar moord is…

Aangezien het district van Kate geteisterd wordt door haatmisdaden tegen de amish vermoedt ze al snel een verband tussen de moord en de andere gewelddadige acties. De overheid stuurt profiler John Tomasetti om te helpen. Kate heeft een complexe relatie met hem, maar groeit tijdens deze zaak nog meer naar hem toe. Terwijl ze hun handen vol hebben aan de haatacties in de amish gemeenschap, komt een duister geheim van de Slaboughfamilie aan de oppervlakte drijven. De moordenaar blijkt al die tijd veel dichterbij te zijn geweest dan ze hadden gedacht…

 

Conclusie

Zoals gezegd las ik als eerste dit deel van de serie. En wauw, wat een goed verhaal! Linda Castillo wordt regelmatig de nieuwe Karin Slaughter genoemd, en dat is, als je het mij vraagt, volkomen terecht. Vaak weet je al vrij vroeg in een verhaal wie de dader is, maar Linda Castillo weet je tot het einde te boeien en te verrassen. De hele serie is dan ook een absolute aanrader!

Meer informatie over Valse beloftes vind je hier.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.