Valse beloftes, recensie; Kate Burkholder serie deel 3

Recensie Valse beloftes, Kate Burkholder serie deel 3, Linda Castillo

Valse beloftes is het derde deel uit de Kate Burkholder-serie. Deze spannende serie gaat over politieagente Kate Burkholder die opgroeide als amish, en werd geschreven door Linda Castillo.

Kate Burkholder 3 – Valse beloftes

Recensie Valse beloftes, Kate Burkholder serie deel 3, Linda Castillo

We kunnen na het lezen van Zwijgplicht (deel 1) en Voor altijd stil (deel 2) wel de conclusie trekken dat politiechef Kate Burkholder een harde tante is. Helaas zorgt de Slaboughzaak ervoor dat ze weer alle emoties buiten de deur moet zien te houden. Vier kinderen zijn verweesd achtergebleven na een tragisch ongeluk waarbij de ouders en een oom door verstikking in een put met methaangas zijn omgekomen. Uit de autopsie blijkt echter dat het geen tragisch ongeval, maar moord is…

Aangezien het district van Kate geteisterd wordt door haatmisdaden tegen de amish vermoedt ze al snel een verband tussen de moord en de andere gewelddadige acties. De overheid stuurt profiler John Tomasetti om te helpen. Kate heeft een complexe relatie met hem, maar groeit tijdens deze zaak nog meer naar hem toe. Terwijl ze hun handen vol hebben aan de haatacties in de amish gemeenschap, komt een duister geheim van de Slaboughfamilie aan de oppervlakte drijven. De moordenaar blijkt al die tijd veel dichterbij te zijn geweest dan ze hadden gedacht…  

Conclusie

Goed, ik ben niet altijd even handig met boekenseries. Ik begin namelijk vaak niet met het eerste deel om er dan vervolgens achter te komen dat ik een boek aan het lezen ben dat onderdeel is van een serie. Lang verhaal kort: ik las als eerste dit deel van de Kate Burkholder serie. En wauw, wat was het een goed verhaal!

Wat ik bovendien erg knap gedaan vind is dat Linda Castillo me tot het einde weet te boeien en verrassen. Pas aan het einde werd me duidelijk wie de dader was! De details in deze thrillers zijn regelmatig bloedstollend en angstaanjagend. Emoties worden mooi en herkenbaar beschreven. De serie is dan ook een aanrader voor iedereen die van thrillers houdt!

Mijn beoordeling Valse beloftes:

Specificaties:

Auteur: Linda Castillo | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | 9789044968651 | 288 blz. | December 2020

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.  

Reacties zijn gesloten.