Verhalen uit de Heksenkeet – Stoffige streken, recensie

Verhalen uit de Heksenkeet - Stoffige streken, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

Verhalen uit de Heksenkeet – Stoffige streken is het vierde deel van de boekenserie voor beginnende lezers. De boeken werden geschreven door Femke Dekker en geïllustreerd door Marieke Nelissen.

Verhalen uit de Heksenkeet

De Heksenkeet is een spannend huis met krakende trappen en piepende deuren. Er gebeuren regelmatig rare dingen. Dat is niet zo verwonderlijk, want de vier bewoonsters – Sybil, Lidwien, Stella en Luna – zijn niet alleen heks maar ook nog eens knettergek. En daar kun je heel veel leuke boeken over schrijven!

Verhalen uit de Heksenkeet – Stoffige streken

Verhalen uit de Heksenkeet - Stoffige streken, recensie; Geschreven door Femke Dekker, illustraties door Marieke Nelissen

Stoffige streken is het vierde deel van de boekenserie Verhalen uit de Heksenkeet. Heks Stella is net lekker aan het badderen in een bad vol met bubbels. Opeens hoort ze allemaal kabaal. Wat gebeurt er toch allemaal? Haar hondje Troela heeft er een enorme bende van gemaakt! Stella houdt absoluut niet van viezigheid, dus ze begint meteen driftig te poetsen. Net iets té driftig: de stofzuiger zuigt Troela zo naar binnen… Hoe moet Stella haar daar ooit weer uit krijgen? Gelukkig schieten de andere heksen haar te hulp!

Conclusie

Ben je op zoek naar een hilarische kinderboekenserie voor kinderen van 7 tot 10 jaar? Dan is de serie Verhalen uit de Heksenkeet echt een aanrader. Ik heb de boeken voorgelezen en heb er van genoten. Af en toe heerlijk hysterisch, maar toch ook zoals het in het echt zou kunnen gaan. Natuurlijk kan Stoffige streken ook zelf gelezen worden door kinderen.

Wederom heb ik weer genoten van de illustraties van Marieke Nelissen. Veel afbeeldingen hebben net een paar extra details waardoor het verhaal nóg leuker wordt!

Mijn beoordeling Verhalen uit de Heksenkeet – Stoffige streken:

Specificaties:

Auteur: Femke Dekker | Illustraties: Marieke Nelissen | Uitgeverij: Gottmer | 9789025766535 | 112 blz. | Mei 2017

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.