Voor altijd stil: Kate Burkholder serie deel 2 – recensie

Recensie Voor altijd stil, Kate Burkholder serie deel 2 door Linda Castillo

In maart maakte ik kennis met de schrijfster Linda Castillo. Ze heeft een trilogie geschreven over politieagente Kate Burkholder. In dit blog lees je wat ik van deel 2: Voor altijd stil, vond.

Boekenseries en ik, het is vaak geen goede combinatie… Ook dit keer begon ik weer eens bij het compleet verkeerde (lees: laatste) deel voordat ik erachter was dat ik te maken had met een serie over Kate Burkholder. Of nou ja, ik merkte het stiekem wel eerder, maar het verhaal kon ik op zichzelf prima lezen. Iets wat eigenlijk ook heel knap te noemen is! Uiteindelijk kwam ik dan toch bij deel 2, Voor altijd stil, uit.

 

Voor altijd stil

Recensie Voor altijd stil, Kate Burkholder serie deel 2 door Linda Castillo

In het eerste deel van de Kate Burkholder serie (Zwijgplicht) maakten we kennis met de politiechef van Painters Mill, Kate Burkholder. Ze is opgegroeid in de amish gemeenschap van Painters Mill en daardoor bekend met hun taal en gebruiken. In het twee deel wordt de vredelievende gemeenschap wederom opgeschrikt door een gruwelijke gebeurtenis: een hele familie van zeven personen is uitgemoord.

De hele gemeenschap is uiteraard geschokt door het grove gewild en de willekeurige moorden. Maar is het wel zo willekeurig als het allemaal lijkt? Kate weet namelijk als geen ander dat elke familie geheimen heeft… Wanneer ze samen met agent Tomasetti dieper in het verleden van de familie duikt ontdekken ze dat een jonge vrouw met een grote leugen moest leven en haar mond moest houden.

Kate herkent dit vanuit haar eigen jeugd en weet dat ze afstand zal moeten houden van de zaak zodat ze niet te betrokken raakt. Toch ontkomt ze er niet aan…

 

Conclusie

In het verleden heb ik al vaker boeken gelezen waar we een kijkje krijgen in de gemeenschap van de amish. Ik ben gefascineerd door hun eenvoudige manier van leven en hun vredelievendheid. Wat mij betreft is het dan ook extra gruwelijk als een amish gezin op zo’n gruwelijke manier om het leven komt.

Ook met Voor altijd stil weet Linda Castillo me vast te houden. Nieuwsgierig als ik ben naar de dader(s) weet ze me ook hier weer te verrassen. Ik blijf het knap en zorgelijk tegelijkertijd vinden! Wat mij betreft is dit net zo’n aanrader als het eerste deel: Zwijgplicht.

Meer informatie over Voor altijd stil vind je hier.

Naar de recensie van deel 1 Zwijgplicht of deel 3 Valse beloftes.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.