Voor altijd stil, recensie; Kate Burkholder serie deel 2

Recensie Voor altijd stil, Kate Burkholder serie deel 2 door Linda Castillo

Voor altijd stil is het tweede deel uit de Kate Burkholder-serie. Deze spannende thriller-serie gaat over politieagente Kate Burkholder die opgroeide als amish, en werd geschreven door Linda Castillo.

Kate Burkholder 2 – Voor altijd stil

In Zwijgplicht, het eerste deel van de Kate Burkholder-serie, maakten we kennis met de politiechef van Painters Mill: Kate Burkholder. Ze is opgegroeid in de amish-gemeenschap van Painters Mill en daardoor bekend met hun taal en gebruiken.

Helaas wordt de vredelievende gemeenschap in Voor altijd stil wederom opgeschrikt door een gruwelijke gebeurtenis: een hele familie van zeven personen is uitgemoord. De hele gemeenschap is uiteraard geschokt door het grove geweld en de willekeurige moorden. Maar is het wel zo willekeurig als het allemaal lijkt? Kate weet namelijk als geen ander dat elke familie geheimen heeft…

Wanneer ze samen met agent Tomasetti dieper in het verleden van de familie duikt ontdekken ze dat een jonge vrouw met een grote leugen moest leven en haar mond daarover moest houden. Kate herkent dit vanuit haar eigen jeugd en weet dat ze afstand zal moeten houden van de zaak zodat ze niet te betrokken raakt. Toch ontkomt ze er niet aan…  

Conclusie

In het verleden heb ik al vaker boeken gelezen waar we een kijkje krijgen in de gemeenschap van de amish. Ik ben gefascineerd door hun eenvoudige manier van leven en hun vredelievendheid. Wat mij betreft is het dan ook extra gruwelijk als een amish gezin op zo’n gruwelijke manier om het leven komt.

Ook met Voor altijd stil weet Linda Castillo me vast te houden. Nieuwsgierig als ik ben naar de dader(s) weet ze me ook hier weer te verrassen. Ik blijf het knap en zorgelijk tegelijkertijd vinden! Wat mij betreft is dit net zo’n aanrader als het eerste deel Zwijgplicht.

Mijn beoordeling Voor altijd stil:

Specificaties:

Auteur: Linda Castillo | Uitgeverij: A.W. Bruna Uitgevers | 9789044966015 | 309 blz. | December 2020

Kate Burkholder 2 – Voor altijd stil is verkrijgbaar bij:

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Meer Kate Burkholder

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.  

Reacties zijn gesloten.