Wanneer het licht binnen valt, recensie

Wanneer het licht binnen valt, recensie; Bijzondere verhalen over zoektochten naar liefde, geluk en de waarheid in bevreemdende werelden geschreven door Mira Borghs.

Wanneer het licht binnen valt, recensie. Hou jij van kortverhalen? Dan zit je met het boek Wanneer het licht binnen valt zeker goed. Het zijn bijzondere verhalen over zoektochten naar liefde, geluk en de waarheid in bevreemdende werelden en werd geschreven door Mira Borghs.

Wanneer het licht binnen valt

Wanneer het licht binnen valt, recensie; Bijzondere verhalen over zoektochten naar liefde, geluk en de waarheid in bevreemdende werelden geschreven door Mira Borghs.

Wanneer het licht binnen valt bevat meerdere kortverhalen. Het begint met het kortverhaal Robotliefde. Linns liefde blijft onbeantwoord. Een robot krijgt van haar de rol toegekend van levenspartner. Iets wat een goede oplossing lijkt, blijkt verregaande gevolgen te hebben voor haar.

Blauwe dagen gaat over de futuristische stad Blue waar alle inwoners lijden aan een mysterieuze ziekte. Is er iemand die een einde kan maken uit deze uitzichtloze situatie?

In het indrukwekkende verhaal De doodskast vertelt de ik-persoon over Toni, haar aan een overdosis overleden jeugdvriend en haar depressie.

Linde en Anna willen in Bloedkersen de waarheid over de zinloze moorden op een aantal migrantenarbeiders onthullen.

In De waanzin van de passie is de aantrekking van de personages tot een katachtig dier uit een woud, zo groot, dat zij hun eigen leven hiervoor op het spel zetten.

Een kat landt altijd op haar poten gaat over de tiener Mina, haar kat Sfinx en hun vriend Joris die een geheim gezelschap De Woestijnzielen oprichten. Samen beleven ze donkere en spannende avonturen.

Conclusie

Wanneer het licht binnen valt is een bijzonder boek. Nadat ik het de eerste keer gelezen had, wist ik niet zo goed wat ik er van moest vinden. Het liet me een beetje vertwijfeld achter. Wat had ik eigenlijk gelezen? Lag het aan de Belgische woorden? Was het te moeilijk of ingewikkeld voor me?

Mijn vragen en twijfels besprak ik met mijn man en daarop besloot ik hem een stukje voor te lezen. Toen ontdekte ik ineens dat ik het verhaal de tweede keer veel beter begreep. De boodschap kwam toen pas goed over.

Het moge duidelijk zijn dat Mira een kunstenares is. Ze kijkt op een andere manier naar de wereld en weet de juiste woorden te kiezen om (in sommige verhalen, niet alle) maatschappelijke problemen aan te stippen, zonder dat je er aanvankelijk erg in hebt.

Hou je van kunst? Vind je het leuk om ook eens wat zwaardere boeken te lezen? Denk je graag over na over van alles? Dan is dit boek zeker een aanrader.

Mijn beoordeling Wanneer het licht binnen valt:

Specificaties:

Auteur: Mira Borghs | Uitgeverij: Boekscout | 9789464680768 | Blz. 92 | September 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Boekscout.nl (hier)

Standaardboekhandel.be (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.