Waterland – recensie

Recensie Waterland, een thriller geschreven door Suzanne Vermeer

Weet jij nog hoe eenvoudig het was om je in je eerste liefde te verliezen? Dat je zo verliefd was en je zo volop in het leven stond, nog zo naïef, dat je zijn mankementen simpelweg niet kon zien? En dat je in al je naïviteit een foutje maakt waarvan je niet kon vermoeden dat het desastreuze gevolgen zou hebben. Het overkomt Claudette in Waterland, een thriller geschreven door Suzanne Vermeer.

Het verhaal van Waterland

Claudette runt met haar man Bas een succesvolle bed and breakfast in Italië. Maar helemaal vrijwillig was haar vertrek uit Nederland niet… Op een dag krijgt ze een onheilspellend mailtje van Demon078, maar ze doet net of haar neus bloed. Als een dag later ook nog eens de naam valt van een oude bekende vraagt ze zich af of er zoveel toeval bestaat? 

Na een onverwacht en onplezierig bezoek van een oude bekende blijkt wel dat je sommige fouten uit het verleden kunt negeren, maar dat ze niet zomaar uit zichzelf verdwijnen. Dit betekent dat ze ondanks het feit dat de B&B vol zit haar man alleen moet laten en terug moet gaan naar de plek waar het allemaal begon. Terug naar Dordrecht en het mooie natuurgebied de Biesbosch, een gebied dat ze op haar duimpje kent. Zal het Claudette lukken om af te rekenen met het verleden? En het liefst ook nog zonder dat haar man en beste vriendin lucht krijgen van haar rol in het geheel?

 

Mijn mening

Nou, zeg eens eerlijk? Heb jij in je jeugd dingen gedaan waar niemand weet van heeft? En dat je dat ook het liefste zo wil houden? Of dat nu zo is of niet, Waterland is een boek wat enorm fascineert. Wat is toch de rol van Claudette in het geheel? En wat heeft Rick er toch precies mee te maken? Ik vind het een knap verhaal wat ervoor zorgde dat ik het boek bijna in één ruk heb uitgelezen.

Meer informatie over Waterland vind je hier.

2 reacties op “Waterland – recensie

  1. Pingback: Het meisje op de foto - Carina Bergfeldt - Leesboekenenmeer

  2. Pingback: Wacht maar af - recensie - Leesboekenenmeer

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *