Winnaars Kinderjury 2023

Winnaars Kinderjury 2023: De Tijdmachine & Mus en kapitein Kwaadbaard 3

De winnaars Kinderjury 2023 zijn bekend! In de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar is het De Tijdmachine geworden. Het boek werd geschreven door bekende YouTubers Thomas van Grinsven en Rutger Vink! In de leeftijdscategorie 10 t/m 12 jaar is de winnaar het boek Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe, geschreven door Kevin Hassing.

Kinderjury 2023

De Kinderjury is de belangrijkste publieksprijs voor kinderboeken. De feestelijke uitreiking vond plaats op woensdag 17 mei in de Bibliotheek Rotterdam. Hierbij waren 150 leerlingen van scholen uit de omgeving aanwezig. Via de website van Kidsweek konden klassen live meekijken. Voor het eerst konden kinderen na de twee Stemweken, waarin op alle boeken uit 2022 kon worden gestemd, nog een keer stemmen op hun favoriet uit de daaruit voortgekomen Top 3 van beide leeftijdscategorieën. De online stembus sloot pas tijdens de uitreiking en het was dus tot het allerlaatste moment spannend wie er zou winnen.

Winnaar Kinderjury 2023 6 t/m 9 jaar: De Tijdmachine

Winnaar Kinderjury 2023 6 t/m 9 jaar: Rutger, Thomas & Paco 2 - De Tijdmachine + recensie

Na de avonturen in het eerste deel, De magische halsband, hoopten de vrienden de katachtige Professnor voorgoed verslagen te hebben. Helaas blijkt in De tijdmachine al snel dat hij ze toch dwars blijft zitten! Wanneer Rutger, Thomas en Paco ter goeder trouw hond Sid terug proberen te brengen naar zijn baasje, weet de Professnor de drie met zijn tijdmachine ver weg naar het verleden te sturen.

Via een razende, elektrische storm komen ze terecht in de tijd van de Egyptenaren, de dinosaurussen en nog veel meer. En daar worden ze niet altijd even vriendelijk ontvangen… Maar gelukkig krijgen ze uit onverwachte hoek een helpende hand. Zal het ze lukken om weer terug te keren naar het heden en de Professnor voor eens en voor altijd een lesje te leren?

De Avonturen van Rutger, Thomas & Paco 2 – De Tijdmachine kreeg van mij vier sterren.

Naar de recensie.

Over Rutger, Thomas & Paco

Rutger Vink (Furtjuh), Thomas van Grinsven (Gewoon Thomas) en  hond Paco vormen met z’n drieën een liefdevol gezin. Op hun sociale mediakanalen – ze zijn gezamenlijk goed voor een miljoenenbereik op YouTube, Instagram en TikTok – delen ze al jarenlang familievriendelijke content met leuke en originele challenges.

Hun kinderboekenserie ‘De avonturen van Rutger, Thomas en Paco’ wordt uitgegeven door Kosmos Uitgevers.

Het eerste boek, De Magische Halsband, won de Kinderjury 2022 in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar. Het tweede deel, De Tijdmachine, is het bestverkochte oorspronkelijk Nederlandstalige boek van 2022 en is tevens het hoogst genoteerde kinderboek in de CPNB Top 100. De Tijdmachine heeft in 2023 de Kinderjury gewonnen in de leeftijdscategorie 6 t/m 9 jaar.

Winnaar Kinderjury 2023 10 t/m 12 jaar: Mus en kapitein Kwaadbaard en de Amorfe

Winnaar Kinderjury 2023 10 t/m 12 jaar: Mus en Kapitein Kwaadbaard en de Amorfe

Een geheimzinnig schip doemt op uit de mist en vaart recht op de kade van Zeeburgerdam af. Het blijkt De Amorfe te zijn, een vaartuig dat gemaakt is van glas. De kapitein van het schip, Nero, vertelt dat hij met zijn bemanning mee gaat doen aan het Tetra Toernooi, een legendarisch evenement dat zich afspeelt op een drijvende stad midden in de oceaan. Hij vraagt Mus en haar vrienden ook mee te strijden. Maar Mus twijfelt. Meedoen aan het toernooi betekent dat je je leven op het spel zet…

Specificaties:

Auteur: Kevin Hassing | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021032399 | 256 blz. | September 2022

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Bookspot.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Over Kevin Hassing

Kevin Hassing schreef al meerdere boeken in de serie Mus en kapitein Kwaadbaard. Naast het schrijven van kinderboeken kun je Hassing ook kennen uit Goede Tijden, Slechte Tijden. Als stemacteur neemt Kevin de rol in van verschillende personages in tekenfilms en series, een daarvan is Alvin and the Chipmunks.

Met Mus en kapitein Kwaadbaard en de Koers naar de Kraken won hij eerder de Kinderjury 2022. De omslag van zijn winnende boek van dit jaar, Mus en kapitein Kwaadbaard en de Amorfe, was een van de genomineerden voor de Mooiste Boekomslag 2022. Er zit nog meer in de pijp want zijn nieuwste boek Mus en kapitein Kwaadbaard en de Wraak van de Furie verschijnt in november. Zelfs deel 5 is al aangekondigd en zal in de zomer van 2024 uitkomen.

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijgen we een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat we gratis content voor jou kunnen blijven maken.