Winnaars, recensie

Recensie Winnaars, Daniëlle Steel

In april las ik het boek Winnaars, geschreven door de wereldwijd bekende Daniëlle Steel. In dit blog kun je lezen wat ik van het boek vond. 

Toen ik zag dat Winnaars geschreven was door Daniëlle Steel was mijn interesse gewekt. Volgens mij kende ik nog geen boeken van haar, maar wel films gebaseerd op haar boeken.

 

Winnaars

Recensie Winnaars, Daniëlle Steel

Lily Thomas is met haar vader Bill tijdens de kerstvakantie op wintersport in Squaw Valley. Ze is een ster in alpineskiën en traint keihard voor de Olympische Winterspelen. Op een morgen is het weer belabberd en Lily wil snel met haar coach naar de top van de berg voordat hij gesloten wordt. Helaas slaat het noodlot toe. Lily krijgt een vreselijk ongeluk waardoor haar droom, het winnen van de Olympische Winterspelen uiteen spat. Het is nog maar de vraag of ze ooit haar zo geliefde sport weer zal kunnen beoefenen.

Terwijl neurochirurg Jessie Matthews Lily opereert krijgen haar man en hun jongste zoontje een auto-ongeluk. Haar man overlijdt ter plaatse. Hun zoontje wordt ongedeerd naar het ziekenhuis gebracht waar hij op zijn moeder moet wachten tot ze klaar is met opereren.

Het noodlot zorgt voor een onlosmakelijke verbinding tussen Jessie en Bill.

 

Conclusie Winnaars

In het begin irriteerde ik me mateloos aan de lange zinnen die veelal aan elkaar gekoppeld waren door gebruik van het woordje ‘en’. Ik vroeg me af of dit aan de schrijfstijl van Daniëlle Steel lag of aan de vertaling. Toch heb ik mezelf er toe weten te zetten om door te lezen.

Toegegeven, de verhaallijn van Winnaars zit knap in elkaar. Het laat zien hoe gebeurtenissen in je leven effect kunnen hebben op andere levens om ons heen. Zelfs wanneer je in een rolstoel zit kun je een enorm zinvol leven lijden en succesvol zijn, iets wat veel mensen zich maar moeilijk voor kunnen stellen. Kortom: hoe je omgaat met tegenslag is mede bepalend voor het succes in je leven. Helaas is dit iets wat je tegenwoordig eigenlijk niet meer mag zeggen.

Heb je zin om een roman te lezen met een mooie onderliggende boodschap? Dan is Winnaars wel degelijk een aanrader. Meer informatie over het boek vind je hier.

 

Lees ook

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.