Winnaars, recensie

Recensie Winnaars, Daniëlle Steel

In april 2021 las ik het boek Winnaars, geschreven door de wereldwijd bekende Danielle Steel. Zelfs als het leven je toelacht kan het in een oogwenk voorbij zijn.

Winnaars

Recensie Winnaars, Daniëlle Steel

Lily Thomas is met haar vader Bill tijdens de kerstvakantie op wintersport in Squaw Valley. Ze is een ster in alpineskiën en traint keihard voor de Olympische Winterspelen. Op een morgen is het weer belabberd en Lily wil snel met haar coach naar de top van de berg voordat hij gesloten wordt. Helaas slaat het noodlot toe. Lily krijgt een vreselijk ongeluk waardoor haar droom, het winnen van de Olympische Winterspelen uiteen spat. Het is nog maar de vraag of ze ooit haar zo geliefde sport weer zal kunnen beoefenen.

Terwijl neurochirurg Jessie Matthews Lily opereert krijgen haar man en hun jongste zoontje een auto-ongeluk. Haar man overlijdt ter plaatse. Hun zoontje wordt ongedeerd naar het ziekenhuis gebracht waar hij op zijn moeder moet wachten tot ze klaar is met opereren. Het noodlot zorgt voor een onlosmakelijke verbinding tussen Jessie en Bill.  

Conclusie

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen: in het begin irriteerde ik me mateloos aan de lange zinnen die veelal aan elkaar gekoppeld waren door gebruik van het woordje ‘en’. Ik vroeg me af of dit aan de schrijfstijl van Daniëlle Steel lag of aan een matige vertaling, gedaan door Suzanne Braam. Toch heb ik mezelf er toe weten te zetten om door te lezen.

Toegegeven, de verhaallijn van Winnaars zit knap in elkaar. Het laat zien hoe gebeurtenissen in je leven effect kunnen hebben op andere levens om ons heen.

Wat ik ook een mooie boodschap vind waar veel mensen mijn inziens iets van kunnen leren: zelfs wanneer je in een rolstoel zit kun je een enorm zinvol leven lijden en succesvol zijn. Dat is toch vaak iets wat veel mensen zich maar moeilijk voor kunnen stellen. Kortom: hoe je omgaat met tegenslag is mede bepalend voor het succes in je leven. Helaas is dit iets wat je tegenwoordig eigenlijk niet meer mag zeggen.

Heb je zin om een roman te lezen met een mooie onderliggende boodschap? Dan is Winnaars wel degelijk een aanrader.

Mijn beoordeling Winnaars:

Specificaties:

Auteur: Danielle Steel | Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff | 9789021809106 | 384 blz. | November 2014

Verkrijgbaar bij:

Bol.com (hier)

Libris.nl (hier)

Bruna.nl (hier)

Vond je dit artikel leuk om te lezen en wil je in de toekomst niks meer missen? Volg me dan ook op social media: Facebook, Twitter, Pinterest of Instagram.

Deze pagina bevat affiliate links om deze content gratis aan jou te kunnen aanbieden. Mocht je op een van deze links klikken en iets bestellen, dan krijg ik een commissie van de webshop. Dit kost jou niets extra’s, maar het zorgt er wel voor dat ik gratis content voor jou kan blijven maken.